Tayvan Müslümanların dostluğunu istiyor

Tayvan Müslümanların dostluğunu istiyor

Dünya medyası İslam karşıtı gösteri yapan ülkeler, Müslümanları sınırdan içeri almamayı planlayan başkan adaylarını konuşurken güzel bir gelişme Tayvan’dan geldi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Asya’nın gelişmiş ülkelerinden biri olan Tayvan Müslümanlara dost eli uzattı. Ülkenin başbakanı Ma Ying-Jeou, yaptığı açıklamada Tayvan’ın Müslümanların dostu olduğunu ve ülkelerine daha çok Müslüman gelmesini istediğini söyledi.

Güney Asya İslam Konsilinin açılışında konuşan Ma Ying-Jeou, İslam’ın kendileri için eski bir dost gibi olduğunu ve eski dostu görmenin her zaman memnuniyet verici olduğunu söyledi. “7. Yüzyıldan beri bölgemiz ile Müslümanlar arasında kopmayan bir bağ var. Bu bağlar aradan geçen yüzyıllar boyunca kopmadı. Bugün de Müslümanları topraklarımızda ağırlamak, onlarla sıkı dostluk ilişkileri kurmak istiyoruz” diyen Ying-Jeou, bunun başlangıcı olarak Suriye’de acı çeken Müslümanları topraklarında görmenin memnuniyet verici olacağını da belirtti.

Ülkede sadece 50.000 Müslüman vatandaşı olduğunu belirten Ying-Jeou, Endonezya’dan gelecek göçmenlerle bu sayının 250.000 olacağını söyledi. “Bu rakamların artması bizim umudumuz. İslam gibi güzel bir dinin topraklarımızda daha çok yaşanması lazım” sözleri ile de Müslümanlara olan dostane bakışının altını çizdi.

Ülkedeki Müslümanlara hizmet veren tek yapı olan Taipei Camii’nin bakım ve onarımına başladıklarını söyleyen başbakan, önümüzdeki günlerde Müslüman sayısının da artması ile bu tür binaların çoğalacağını da sözlerine ekledi.

Focustaiwan. tw’nin haberine göre 2008 yılından beri Taiwan başbakanı olan Ma Ying-Jeuo barışçıl politikaları ile dikkat çekiyor.

Kaynak: RisaleHaber. com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.