Tarihi Lalapaşa Camii tinercilerden şikayetçi

Tarihi Lalapaşa Camii tinercilerden şikayetçi

Manisa'da bulunan, yapımı 1569’lara dayanan tarihi Lalapaşa Camii, yetkililerden ilgi bekliyor.

İsmail Aybey’in haberi
RİSALEHABER -
Cami duvarının yıkık olması ve camii önünde bulunan boş arazinin yıllardır atıl vaziyette bulunması, mahalle sakinlerini huzursuz ediyor. Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu, Cami önüne yapılması planlanan okulun bir an önce yapılmasını istiyor.

1569 tarihinde yapılmış olan ve Mutlu Mahallesinde bulunan Lala Paşa Camii, çevre düzenlemesi bekliyor. Cami duvarının yıkık olması nedeniyle geceleri camiye tinerciler, sarhoşlar girip uygunsuz hareketlerde bulunabiliyor. Caminin önünde bulunan boş arazinin yıllardır kullanılmaz halde olması ve düzensizliği, mahalle sakinlerine zor anlar yaşatıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mutlu Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu, “Lalapaşa Cami çevre düzenlemesi, Başkan Azmi Açıkdil zamanından beri yapılacak bir çalışma ancak çözülemiyor. Camiye 6 adet kamera koymamıza rağmen camide uygunsuz vaziyetler olmasının önüne geçilemiyor. Caminin duvarının yıkık olması gece herkesin rahatlıkla girmesine sebep oluyor. Bir an önce bunun çözülmesi gerekli. Caminin önündeki boş alana okul yapılacaktı ama hala yapılmaya başlanmadı bile. Bir an önce yapılması lazım. Okula ihtiyaç var. Bu alan boş kaldıkça hurdalık, oto park alanı olarak kullanılıyor” şeklinde konuştu.

Manisa Lalapaşa Cami

DEMİR KORKULUKLAR YÜKSELTİLSİN

Mahalle Sakinlerinden Ramazan Özmen ve Şeref Erdoğan, “Caminin bahçesine akşamları tinerciler ve sarhoşlar girmekte. Bazı gençler kız arkadaşlarını caminin arka kısmına götürerek uygunsuz davranışlarda bulunmakta. Cami duvarının onarılması ve demir korkuluklarının yükseltilmesi gerekmektedir. Cami çevresi özellikle kış aylarında çamur içinde olduğundan dolayı yaşlılar ve çocuklar zorluk çekmekteler. Mahallemizde çok kötü görüntü oluşturan bu alanın yeşil alan veya sağlık ocağı olarak düzenlenmesi, mahalle sakinlerimizin isteğidir” şeklinde konuştu.

Manisa Lalapaşa Cami

İMAR YAPILMALI

Başka bir mahalle sakini Nusret Kocakuşaklı, “Cami çevresinde bulunan evlerin eski ve bakımsız olmasından dolayı bu evlere imar yasağının bulunması nedeniyle bu evler tamir de yapılmadığından kötü bir görüntü oluşturmakta. Ayrıca bu evlerde doğalgaz sistemleri olmadığından dolayı çevreye sobalardan çıkan çok kötü dumanlar çıkmaktadır. Hem dumanların hem de çevrenin uygunsuz olması nedeniyle mahalle sakinleri sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadırlar” şeklinde konuştu.

haber-foto-03-004.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.