Takvim Gazetesi'nden skandal haber: Risale-i Nur'u FETÖ'ye delil saydılar

Takvim Gazetesi'nden skandal haber: Risale-i Nur'u FETÖ'ye delil saydılar

Takvim Gazetesi Risale-i Nur ile ilgili skandal bir haber yayınladı. Doktorların sendika kurmasına dair olan haberde Bediüzzaman Said Nursi'nin eseri Risale-i Nur'lar FETÖ'cülüğün bir delili olarak sunuldu

Ahmet Bilgi-RİSALEHABER

Doktorların sendika kurmasını eleştiren gazete, bu sendikaların FETÖ'cülerin cirit attığı bir alan olduğunu ileri sürdüğü haberinde Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekimsen) Genel Başkanı Adil Kurban'ı konu etti.

BEDİÜZZAMAN VE TALEBELERİNE İFTİRA

Adil Kurban'ın FETÖ'cü olduğunu ileri süren gazete Risale-i Nur'u da bu iddiasına delil gösterdi. Gazete, Kurban'ın yaklaşık 2 yıl önce yüzlerce uzmanın konuşmacı olarak katıldığı İhtiyarlar Risalesi müzakerelerinde yaptığı "Risale-i Nur'un Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına girmesi gerektiği" cümlesini suçmuş gibi gösterirken Bediüzzaman Said Nursi ve Nur talebelerine de iftira attı.

BİLGİ VERMEK İSTEDİK TELEFONA ÇIKAMDILAR

Konu ile ilgili yanlışı düzeltmek için görüşmek istediğimiz Takvim Gazetesi yöneticileri telefonlarımıza bir türlü çıkmadı. Israrlı aramalar sonucunda yetkisinin ne olduğunu öğrenemediğimiz Yeşim Sağdıç isimli bir çalışana haberde büyük bir hata olduğunu izah ettik. 

TURKUAZ MEDYA YÖNETİCİLERİ BU YANLIŞIN FARKINDA MI?

Bunları mail olarak gönderilmesini isteyen Yeşim Sağdıç, yetkililere ileteceğini söyledi. Ancak aradan neredeyse 24 saat geçmesine rağmen ne bir cevap verildi ne de bir düzeltme yapıldı.

Hükümete yakın Turkuaz Medya Grubu'na ait olan Takvim Gazetesi'nin bu tartışmaya Risale-i Nur'u neden ısrarla bulaştırmak istediği anlaşılamadı. 

RİSALE-İ NUR'A KARŞI OLAN BİR ZİHNİYET

Habere tepki göstererek gazeteyi arayan bazı Nur talebeleri ise, isim vermek istemeyen bir kişinin "adımın Ahmet veya Mehmet olması önemli değil. Haberdeki Risale-i Nur ile ilgili bölüm bu haberin odak noktası" diyerek bilinçli bir şekilde Risale-i Nur'u FETÖ'yle özdeşleştirmek isteyen bir zihniyetin var olduğunu belirttiler.

15 TEMMUZ DARBESİNE KARŞI ÇIKAN NUR TALEBELERİ ŞEHİT OLDU

Bediüzzaman Said Nursi'nin o dönem hayatta olan talebeleri ve Nur Cemaatleri gerek 17-25 Aralık sürecine gerekse de 15 Temmuz darbe girişimine karşı durmuştu. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı çıkan Nur talebelerinden 3 kişi şehit olmuştu.

TAKVİM YÖNETİCİLERİ NUR TALEBELERİ İLE NEDEN ÇATIŞMAYI SEÇTİ?

Ergün Diler'in yayın yönetmeni olduğu Takvim Gazetesi'nin, bugün Diyanet tarafından basılıp satılan Risale-i Nur'u FETÖ ile özdeşleştirme ısrarcılığına bir anlam verilemedi. 

Habere tepki gösteren ve bize de ulaşan bir çok nur talebesi,  Takvim Gazetesi'nin böylesi hassas ve kırılgan bir kamuoyu varken, kime ve neye hizmet ettiğini ve nur talebeleri ile çatışmayı neden seçtiklerine anlam veremediler.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum