Ergün Diler, FETÖ'nün oyununa geliyor: Amerika'dan gelenler Risale-i Nur değildi

Ergün Diler, FETÖ'nün oyununa geliyor: Amerika'dan gelenler Risale-i Nur değildi

Diler'in gerçek Risale-i Nur ile FETÖ'nün tahrip ettiği "sözde Risale-i Nur"u ayırt etmemesi ile FETÖ'nün algı operasyonuna alet olduğu belirtiliyor

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Takvim Gazetesi yayın Yönetmeni Ergün Diler'in FETÖ'yü anlatırken Risale-i Nur'u karıştırması tepki çekiyor. Diler'in gerçek Risale-i Nur ile FETÖ'nün tahrip ettiği "sözde Risale-i Nur"u ayırt etmemesi ile FETÖ'nün algı operasyonuna alet olduğu belirtiliyor.

Kaynağı Tuncay Güney

Ergün Diler, daha önce de yazdığı gibi son olarak sosyal medya hesabından yine aynı iddiayı tekrarladı. Diler'e göre Rockefeller Risâle-i Nurları Amerika'da bastırıp kendi petrol gemileri ile Türkiye’ye gönderdi. 

Diler, bu iddiasını FETÖ'de yıllarca danışmanlık yaptığını söyleyen Tuncay Güney'e dayandırıyor. Güney, Ergün Diler ve Bekir Hazar'ın AHaber'de 2014 yılında sunduğu programa katılmış ve FETÖ hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Güney, Risale-i Nur'la ilgili iddiasını bu programda anlatmıştı.

Ergün Diler bu farkı bilmeli

Ancak hem Tuncay Güney'in hem de onu kaynak alan Takvim Gazetesi Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in ayırt etmediği bir konu var. 

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin eserlerinin hepsi Risale-i Nur Külliyatı olarak adlandırılır. Said Nursi, hayattayken külliyatın tamamının basılıp ciltlendiğini görmüş ve gözden geçirmişti. Ondan sonra matbaalarda basılmıştı. Zaman zaman sıkıntı olsa da hiç bir zaman Risale-i Nur eserlerinin Türkiye dışında basılması gibi bir ihtiyaç olmadı. Said Nursi'nin talebeleri Sözler Neşriyat'ı kurmuştu. Bu yayınevi külliyatı bastırıyordu ve halen de devam ediyor. 

İlk başlarda Nur talebeleri ile birlikte görünen Fetullah Gülen 1970'lerin başından itibaren Nur talebelerinden ayrılıp kendi cemaatini oluşturdu. Risale-i Nur'u işine geldiği gibi kullanan Gülen, külliyat içinde yer alan bazı kitapları ne okuyor ne de okutuyordu. Konuşmalarında Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur bile geçmiyordu. 

Gemilerle gelen sahte, eksik ve tahrif edilmiş Risale-i Nur

Defalarca Nurcu olmadığını açıklayan Gülen, yıllar sonra Risale-i Nur'u bastırmaya kalktı. Ancak çarpıtarak, bozarak. İlk etapta Şahdamar Yayınları adı altında Risale-i Nur tahrif edilerek bastırıldı. Şahdamar yayınlarındaki Risalelerin orjinal Risalelerle farklılıkları vardı. Gülen, işine gelmeyen mektupları, lahikaları ve bölümleri çıkarıp bastırmıştı. 

Tuncay Güney'in "Amerika'da bastırıldı" dediği Risaleler olsa olsa onlardır. Yani Said Nursi'nin talebelerinin de kabul etmediği, eksik, çarpıtılmış Şahdamar yayınları adı altında basılan "sözde Risale-i Nur." 

Diyanet Risale-i Nur'u FETÖ'nün elinden aldı, kendisi bastırdı

Nitekim bilinçli yapılan eksik basım Gülen'i tatmin etmemiş olacak ki daha sonra Ufuk Yayınları adıyla sadeleştirilmiş (Nur talebeleri buna sahteleştirilmiş dedi) Risale-i Nur bastırıldı. 

Said Nursi'nin hayatta olan talebeleri ve Nur cemaatlerinin büyük tepkisiyle karşılanan bu gelişme o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a da iletildi. Erdoğan'ın talimatıyla Risale-i Nur'lar Diyanet bünyesine alınarak bastırıldı. Ve halen Diyanet yayınları arasında yer almaktadır. FETÖ'nün yayınladığı Risale-i Nur'ların basımı durduruldu, tahrif edilenler imha edildi.

Diler, FETÖ'nün algı operasyonuna alet oluyor

Takvim Gazetesi Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in bu ayrıma dikkat çekmeden sık sık Risale-i Nur'ların Amerika'da Rockefeller tarafından bastırılıp gemilerle Türkiye'ye gönderildiği iddiasını gündeme getirmesi FETÖ'nün algı operasyonuna alet olmaktan başka bir anlam taşımıyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum