Takipçilerinden Serkan İnci'ye Said Nursi ayarı!

Takipçilerinden Serkan İnci'ye Said Nursi ayarı!

Said Nursi hakkında inciler döktürmek istedi ancak takipçileri gerekli dersi verdi

Risale Haber-Haber Merkezi

İnci Sözlük'ün kurucularından yazılımcı Serkan İnci de Said Nursi hakkında inciler döktürmek istedi ancak takipçileri gerekli dersi verdi.

Sosyal medyada argo ve müstehcen bir içeriğe sahip olan İnci Sözlük'le meşhur olan İnci, Said Nursi'nin gerçek kimliği ile yüzleşilme çağrısı yaptı. Cehaletle saldıranlar gibi FETÖ ilişkisi kurmaya çalışan İnci, "Risale-i Nur'u okuduğumda anlamsız, komik ve abartılı laf kalabalığından başka bir şey göremiyorum. Öğrenilecek ders alınacak hiçbir şey yok" sözlerini de sarfetti.

"Tartışmasına dayanamadığınız, tartışılmasına çıldırdığınız, laf dahi söylettiremediğimiz her şey sizin putunuzdur arkadaşlar" diye de çıkışan İnci, eleştirdiği davranışon aynısını sergileyerek çelişkiye düştü. Risale-i Nur'u okumadan hakkında ileri geri konuşma hakkını kendinde gören İnci'ye takipçileri birer birer ayar verdi.

İşte onlardan örnekler:

diyemedimyalen!‏ @diyemedimyalen

#Saidnursi ve gülen'in farkını bilmek için zeki olmaya gerek yok. Aptal ve hain olmamak kafi. Ama hertürlü küfür hakaret pornografik içerikle çocuklari küçük yaşta buluşturan inci sözlük'ün kurucusu olmakla övünen Serkan'a, Nursiye söz soyleten cüreti dikkate almak gerek.

Muhammed Kaya @mkaya777

Risalei Nur Kurana alternatif değildir, Kuran tefsiridir Kurandaki hakikatleri daha anlamak amacı ile okunur.Fetö Said Nursinin adını kullanarak insanları etrafına toplamış biridir ve gerçek nurcularla her zaman ters düşmüştür.

Said Nursi bu hakikatleri insanlara aktarmak için kibrit kutularına yazarak çoğaltmış nice işkenceler görmüştür.Feto gibi saraylardan vaaz vermemistir, feto ile kesinliklikle benzetilemez ve karşılaştırılamaz.

Uğur Elmallı @kieler20

Fikirlerinden genelde istifade ediyorum. Ama bu konuda bilgin yetersiz. Eserlerini anlayarak okumanı öneririm. Mutlaka fikrin değişir. Fetö ile hiçbir benzerliğin olmadığını görürsün.

Tural Said @turalsaid

Her konuya burnunu sokmayı da kendine marifet biliyorsun, gören de devlet başkanı sanacak seni, azacık terbiyen olsun, bahsettiğin kişi CHP zülmüne rağmen davasından imanın vazgeçmemiş 30 senesini zindanlarda geçirmiş islam alimi. Feto gibi Amerika’ya sığınmamış. Haddini bil!!

abdullah özen @aponline83

1.sence Said Nursi'nin "gerçek kimliği"nedir?
2. Kim, neye kutsallık atfetmiş, örnek?
3. Kur'an-ı kerimden fazla önem vermek ya da O' na alternatif çıkartmak hezeyanına nasıl kapıldınız?
4.külliyatın tamamını okudunuz mu?
Sathi nazarınızla malumatsız yorum yapıyorsunuz,yapmayın!

Harun Serkan Aktaş @harunserkan

Her şey hakkında bir şeyler yazmayı kendine meslek edinince oluyor böyle boş boğazlık ama Risale-i Nur okuyanlar ve hakikati anlayanlar sana güler. Kişiyi eserinden tanırsın. Önce oku sonra istediğin yerde oturalım konuşalım

Bilal TAŞ @balyoz16

Öyle saçmalıyorsun ki bazen akıl sır ermiyor. Sen Saidi Nursi hakkında ki bilgileri uğur dündardan aldın galiba? Takibi bırakıyorum Allah hidayet versin.

TruthCaller @LatifUygun

Klasik bir önyargıya kurban gitmeyin.
Ki
Bu önyargı, değerli bir insanı değersizleştirmek için
Bizzat Türkiye'nin ve İslâmın düşmanları tarafından
Ortaya atılan
Bilinçli iftiraların bir sonucudur.

Said-i Nursi büyük bir hazinedir.

(Nur talebesi olmadığım halde kanaatim budur.)

Mustafa KARLI @metamorfoz61

Evet Üstad Said Nursi, bir eserinde de, “Ne mutlu o insanaki, kendini bilip haddinden tecavüz etmez.” Hadisini çok güzel bir şekilde açıklıyor, Rabbim senide okuyan, okuduğunu anlayan, anladığını yaşayan kullarından eylesin...

sayin @SAYINBOZKURT

Serkan’ı akıllı bilirdik.içeriği hakkinda bilgisi olmayan konularda güya mantık yürüterek bu kadar insanın hassasiyetine pervasızca hakaret edebiliyor yazık Amerikadasin bari hoşgörüyü ogreneydin

AliRıza ASLAN @aliriza_aslan19

Said Nursi'nin gerçek kimliği ile yüzleşenlerden olsaydın bu lafları etme gafletine düşmezdin

cüneyt @cuneytgdk

Serkan Bey ciltler dolusu külliyatı yalayıp yuttunuz da mı böyle basit analiz yapıyorsunuz. 
Kendi benliğinden vazgeçip Kur'an'ın imanı yönlerini ortaya çıkarabilmek için ömrünü bu mesleğe adamış bir insandır.

Mahmut @mustylee00

Atatürkle ters düşmesi serkanın esere objektif bakmasına engel oluyor çok belli

Yusuf @ene_yusuf

Hayatı ve eserleri tüm tafsilatıyla ortada olan, hele hele bundan yarım asır gibi kısa bir zamanda vefat eden bir alim hakkında konuşurken satırı baz almak yerine sadırı baz almak fazlaca cahillik olmuyor mu?

Fetö yokken nurculuk vardı, fetö yok oluyor ama nurculuk dimdik ayakta. Çünkü fetö ile nurculuğun bir alakası yoktur. Fetö kirli işlerini örtmek için nasılki eğitimi, Türk okullarını vb. perde yapmışsa aynı şekilde risaleleri de perde yapmıştır vitrine koymuştur..

Risaleler vitrin yerine kürsüye konulsaydı ortaya böyle ucube bir yapı ortaya çıkmazdı. Çünkü risaleleri hakkıyla okuyup anlayanlar değil darbe yapıp yüzlerce insanı öldürmek, risaleleri okuyan cani bir mahpusun tahta kurusunu öldürmekten imtina ettiği bir hale girerlerdi.

Ve yine risaleleri okusalardı değil ABD'ye sığınmak, seve seve her zahmete katlanıp ülkelerinde kalacaklardı. Zira üstad Nursi en zor anında seni Mekkeye Medineye kaçıralım teklifkerine şiddetle karşı çıkmış Anadolu'da kalacağım demiştir.

Yasin caglayan @yasinncaglayan

İşte orda yanlış düşünüyorsun abi öyle değil işte içlerine girdin mi hiç sohbetlerine katıldın mı hiç.Nurcularda vakıf olan kişiler hepsi üniversite mezunu ve kimse de kpss gibi sınavlara da girip devlet dairelerin de çalışmıyor bile nasıl fetö gibi yapılanacaklar devlet içinde ?

ümit çifci @mitifci4

sait nursi hayatı boyunca tek hediye kabul etmemis küfürle savaşmıs bir insan islamı nasıl anlatırım derdine düsmüs kitap kuranı daha iyi anlamak içindir birilerinin günahını birilerine yuklemek edepsizliktik sen ve senin gibileri kınıyorum beklediğiniz saygıyı baskasınada göster

Mehmet Emin Akkaş @mehmeteminakkas

F Gülen'in konuşma ve yazıları incelenirse  Said-i Nursi ve Risalelerden kat kat daha fazla Kur'an, hadis, Hz. Peygamber ve sahabeleri istismar ettiği görülür. Bu mantıkla Kur'an ve Hz peygamberle de yüzleşmek gerekir.

Ömer Faruk YILDIRIM @omerfrkyldrm1

Şeyh Said kendisine mektup yazdığında çıkacak bi ayaklanmanın kardeş kanına neden olacağını ve böyle birşeye kalkışmamasını Şeyh Saide söylemiştir. Gülen kürt düşmanı ve Said Nursiye kıskanclığını herkes bilir

Said Nursinin agzından hitap edip Said Nursiyi bir tek sefer anmayan Fetödür. Said Nursinin böyle hırsları dünyalık işi olmadığı için sefalet ve fakirlik içinde bi yamalı cüppesiyle vefat etmiştir. Said Nursinin kitablarını kendince değiştirip tekrardan basmıştır FETÖ....

Üstadın asıl öğrencileriyle FETÖ nün sürekli zıt gitmesinide mi görmüyorsun serkan abi? Sen üstadın öğrencileriyle fetöyü bu zamana kadar birlikte gördün mü?

trk @vtrkS

Sayın Cumhurbaşkanımız senin gibi düşünmüyor çok şükür... FETÖ ile alakası olmadığını biliyorlar...
Ya da sayın Meclis başkanımız...

Cihat BIRAKAN @cihatbirakan

1 Said Nursî dünyevî bir güç hedeflememistir. 
2 Said Nursî ihlâsı esas tutmuştur.
3 Said Nursî müspet hareket etmiştir.  
4 Said Nursî devlete isyan etmemiştir. 
5 Said Nursî iman gücünü yine iman için kullanmıştır. 
6 Kur'an ı en yüksek mertebe görmüştür...

Sümeyya Olcay @sumeyyaolcy

Bu senin uzmanlık alanın değil. Bilmediğin, öğrenmediğin bir alan hakkında görüş beyan ederek bu hassas konu hakkında karışıklık ortaya çıkarıyorsun. Fetö asla Risalei Nur/Said Nursi ile kıyaslanamaz. Fetö Risaleyi kullanarak kendine/hainliğine masumiyet giydirmiştir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum