Suudi gençler yönetimlerinden daha merhametli çalışıyor

Suudi gençler yönetimlerinden daha merhametli çalışıyor

Oruç ayı Ramazan aynı zamanda paylaşma ve yakınlaşma ayı. Bunun farkında olan Müslümanlar dünyanın pek çok bölgesinde sosyal medyada da Ramazan'ı yaşatıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-Sosyal medya gençler arasında çağın en yaygın iletişim metodu. Pek çok zararları olsa da bazı faydalı yönleri aktif kullanıldığında hayatı kolaylaştırıyor. Ramazan ayı geldiğinde Müslümanlar için sosyal medya da işe yarar bir platforma dönüşüyor.

Bunun bir örneği de ABD'de okuyan bir grup genç Suudi öğrencisi tarafından gösterildi. Instagram'da 24 bin, Twitter'da 9 bin takipçisi olan Joy of Youth sayfasını kuran gençler, 5 yıldır her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan da mültecilere özel iftar paketleri ve yardımları dağıttı. 5 yılda 55 farklı proje yapan grup Ramazan ayında projelerini yoğunlaştırıyor.

Joy of Youth grubu ilk olarak Cidde'de iftar yemeği dağıtarak yardımlara başladı. Ardından Mekke, Tabuk başta olmak üzere Suudi Krallık içindeki 10 şehire birden ulaştı.

Joy of Youth grubunun faaliyetleri bunun ardından sağlık alanında devam etti. Sağlık konusunda hac ve umreye gelenleri bilinçlendirmek için çeşitli broşürler bastıran grup, yoksul mahallelere tıbbi kontroller sağladı.

Grubun kurucusu Dania Al-Masri girişimleri ile ilgili; "Mesajımızı yaymak ve Müslüman gençliğin gücünü göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. Pek çok kişi bize yardım ediyor. Sosyal medyadaki takipçilerimizden çok olumlu sonuçlar alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir iOS ve Android uygulaması yapan Joy of Youth grubu son yıllarda kapsamını giderek geliştiriyor. Uygulamada katılımcılar fikirlerini sunarak zor durumda olan insanlar için çözümler sunuyor. Ayrıca ihtiyaç sahiplerini belirleyerek grubun bu alanlara da müdahale edilebilmesini sağlıyor.

Arab News'in haberine göre bu tür girişimler özellikle Ramazan ayında artıyor. Bu da Müslümanların yavaş yavaş sosyal medya üzerinden de hakimiyet sağladığına işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.