Suudi Arabistan'ın İslam dünyasını kızdıracak Kabe planı

Suudi Arabistan'ın İslam dünyasını kızdıracak Kabe planı

'Ilımlı İslam'a geçiyoruz' açıklaması ile dikkatleri üzerine çeken Suudi yönetimi, şimdi de Kabe ile ilgili planladıkları yeni projeyi açıkladı. Bu proje de tepkilerin odağına yerleşti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Suudi yönetimi 'ilginç' hareketlere devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman; 'Ilımlı İslam'a geçiyoruz' açıklaması ile dikkatleri çekmişti. Bu açıklamanın yankıları sürerken, Suudilerin yeni planları da olayın boyutunu değiştirdi.

Kabe'nin üstünü kapatacaklar!

Plana göre Müslümanların kıblesi olan ve Hac ibadetinin en önemli yeri Kabe'nin üzerine 'açılıp-kapanabilen' bir çatı yapma projesi söz konusu. Suudi yönetimi bu planlarını dün resmi olarak duyurdu. Kararın açıklanması ile birlikte tepkiler de ardından geldi.

Pek çok kişi böylesine bir hareketin İslam mirasına yapılacak bir yanlış olduğunu savunuyor. Onlara göre bu tür projeler dini mirasın tahrip edilmesine yol açabilir. 

Çalışmalar önümüzdeki haftalarda başlayabilir

Projeye göre çatı, Kabe'nin üstüne denk gelmeyecek şekilde yapılacak. Belediye'den gelen açıklamaya göre planlanan çatı Kabe'nin avlusunda olacak ve sıcaklar etkili oldukça kapatılacak. Raporlarda çatı yapma çalışmalarının önümüzdeki haftalarda başlayabileceği söyleniyor. Fakat 2019'da bitmesi planlanan çatı için henüz onay bile çıkmamış durumda.

Suudi yönetimi İslamiyet'in en kutsal yerini neden tahrip etmeye çalışıyor?

Mirror'un haberine göre Kabe üzerine çatı projesine karşı çıkanların başında İslam Mirası Araştırma Vakfı müdürü Dr. Irfan Al Alaw geliyor. Alaw, Suudi yönetiminin İslamiyet'in en kutsal yeri ve mirasının neden tahrip edilmeye çalışıldığına anlam veremediğini belirtiyor. 

UYARI: Risale Haber'de yayınlanan bu haberi alıntılarken lütfen aktif link ekleyerek kaynak belirtiniz!

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum