Suudi Arabistan'da imam ve cemaat akıllı telefonla da buluşacak

Suudi Arabistan'da imam ve cemaat akıllı telefonla da buluşacak

Uygulama bizzat Suudi Arabistan'ın İslam İşleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İslam İşleri Bakanı Salih El Asheik, Riyad'daki bakanlık karargahında akıllı telefonlar için geliştirilen "Massaged" uygulaması hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Bakanlık'tan gelen açıklamaya göre, "Massaged" adlı akıllı telefon uygulaması ile birlikte artık dijital çağa uyum sağlayacak. Ayrıca uygulama Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonuna da hizmet edecek.

Uygulamada ise camiler ile ilgili herşey mevcut. Suudi Arabistan'daki tüm cami ve mescidler ile ilgili bilgiler, ülkedeki camilerin haritaları, Cami'de check-in (bildirim) yapma, Kıble yönü bulma, ezan saati uyarıcısı gibi pek çok özellik bulunuyor. 

Uygulamada aynı zamanda camilerin durumu ve hizmetleri ile ilgili cemaat tarafından yapılan yorumlar bulunacak ve camilerin imamları bu yorumları görebilecek. İmamlar bu uygulama üzerinden camilerin bakımı ile ilgili rapor sunabilecek. 

Arabnews'in haberine göre uygulama sayesinde Suudi Arabistan camileri daha koordineli ve faydalı hizmet verecek. Uygulamanın bakanlık tarafından bitirilmesinin ardından Suudi vatandaşlarının hizmetine sunulması bekleniyor. Uygulamanın Arapça dışındaki dillerde çıkıp çıkmayacağı şimdilik bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.