Sumak bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitkidir

Sumak bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitkidir

Bağışıklık sistemi zayıf, direnci düşük kişilerde daha ağır seyreden Coronavirus hastalığına karşı sumakın tüketilmesi hekimler tarafından da öneriliyor.

Antiseptik özelliği ile bilinen sumak, vücudun bakterilere ve mikroplara karşı mücadele etmesine yardımcı olan bir bitkidir.

Şanlıurfa'da özel bir tıp merkezinde görev yapan Uzman Doktor Koray Köprülü, ''Sumak bitkisi bağışıklık sistemini güçlendirici bir yapıya sahiptir. Sumak bitkisi şu anda mücadele ettiğimiz Coronavirus'üne karşı bu savaşta başarılı olacaktır. Yapacağımız yiyecek malzemeleriyle örneğin; soğan salatası dediğimiz salata üzerine limon, has zeytinyağı ve bol miktarda sumak dökülerek tüketilmesi, insan vücudunda bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olacaktır. Bunu özellikle tavsiye ediyoruz. Sumak çok değerli bir bitkidir. Bir hekim olarak ben de bunları devamlı olarak kullanmaktayım. Size tavsiyem de bu yararlı bitkiyi kullanmanızdır.'' ifadelerini kullandı.

Yapılan araştırmalarda, sumağın antioksidan özelliği de gözlemlenmiştir. Uzmanlar, üst solunum yolu hastalıklarında ilaç kullanılmadan sumak suyu ile tedavi olunabileceğini belirtiyor.

Sumak, vücutta iltihaplanma, ateş, artrit, deri iltihabı, solunum bozuklukları, bronşit gibi birçok hastalığa şifa olarak kullanılmaktadır. Bazı araştırmalarda, sumak bitkisinin anti kanserojen olduğu da saptanmıştır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.