Sudan'da gündem: Bediüzzaman'ın İttihad-ı İslam düşüncesi

Sudan'da gündem: Bediüzzaman'ın İttihad-ı İslam düşüncesi

Hartum'un muhtelif mekanlarında Bediüzzaman ve Risale-i Nur Haftası etkinlikleri devam ediyor

Abdurahman İraz'ın haberi:

RİSALEHABER-SUDAN

Sudan'ın başkenti Hartum'un muhtelif mekanlarında Bediüzzaman ve Risale-i Nur Haftası etkinlikleri devam ediyor. Dün sabah Hartum'un en büyük camilerinden olan El- Muaviye El-beriyr Camiinin konferans salonunda "Kadının İslam'daki Yeri ve Mutlu Ailenin İnşaaşı" başlıklı panel yapıldı. Kalabalık bir bayan topluluğu tarafından takib edilen panelde Mekke'den alim-müderris Seyit Muhammed Elmas, Ürdün'den edib, şair, yazar ve yayıncı Me'mun Caarar ve Mısır Ezher Üniversitesi'nden Dr. Eşref Abdelrafi Elderfiri konuştu.

Öğleden sonraki programa ise büyük ilgi vardı. En az 400 hanımefendi derme çatma çadıra gelmiş ve yarısından fazlası 40 derece sıcağın altında panelistleri beklediler. Panelistler Yemen'den Prof. Necip Essudi, Lübnan'dan Dr. Nebil Sheinder ve Türkiye'den İdris Görmez hocanın konuştuğu panelde konu aynıydı. İnteraktif geçen panelin tesiri henüz insanlar dağılmadan görülmeye başlamıştı. Zira o bölgenin hanımları kendi bölgelerine acilen bir medrese-i nuriye açılmasını istiyorlardı.

Günün son programı Sudan Alimler Birliği'nin bahçesinde Sudan'ın ileri gelen alimleri, Sudan İslam Üniversitesi Rektörü ve Sudan Anayasa Mahkemesi başkanının da katıldığı program saat 20'de başladı. Nur talebeleri, misafirlere Bediüzzaman'ın İttihad-ı İslam'a dair fikirlerini anlattılar. Anayasa Mahkemesi başkanı, Rektör ve Sudan Alimler Birliği başkanı yaptıkları konuşmada Risale-i Nurlarlatı Sudan'da görmenin sevincini dile getirdiler.

Dün sabahtan itibaren dünyanın dört bir yanından gelen Nur talebelerinin bir kısımı bu tür toplantılarda konuşurken bir kısmı da radyolarda ve televizyonlarda Risale-i Nur'u anlatıyor. Hafta ile ilgili program bugün Hartum Üniversitesinde devam edecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.