Stres, cilt hastalıklarını tetikliyor!

Stres, cilt hastalıklarını tetikliyor!

Stresin özellikle ciltte sivilcelenme ve kuruluk meydana getirdiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, aşırı stresli kişilerin ciltlerinde sivilce ve diğer cilt problemlerinin yaygın olarak görüldüğünü söyledi.

Stresin insan hayatı üzerinde etkisinin oldukça fazla olduğunu hatırlatan Oltulu, "Stres altında olan birey beslenmesine ve cildine önem göstermiyor olabilir. Beslenmenin zaten insan hayatında büyük önem taşıdığını düşünürsek cilt için de gerekli olduğunu kesin bir dille belirtebiliriz. Stresli durum insanın cildinde birçok probleme sebep olduğundan stresten uzak durulması uzmanlar tarafından önerilmektedir." diye konuştu. Stresin insan sağlığı açısından birçok olumsuz sonucun ortaya çıkmasına sebep olduğunu vurgulayan Dr. Yüksel Oltulu, "Kalp krizleri, felç, migren ve çeşitli olumsuz rahatsızlarla karşı karşıya kalmanıza sebep olan stresi hayatınız da minimum seviyeye indirmelisiniz. Stres cilt üzerinde kırışıklığa ve yaşlanmaya sebep olur. Çok genç yaşlar da ciltte oluşan kırışıklıklar ve yaşlanmalar ileriki yaşlarda yaşınızdan daha büyük göstermenize sebep olabilir. Cildin nem ve yağ dengesi stresle beraber bozulur. Çok fazla yağlı bir cildin oluşmasına sebep olabilirsiniz. Yağlanan ciltte de sivilcelenme başlar." şeklinde konuştu.

Stresli bir yaşamda kılcal damarların genişlediğini ve cilt yüzeyinde varislere sebep olduğunu kaydeden Oltulu şöyle konuştu: "Hem görüntü olarak, hem de sağlık açısından iyi bir sonuç elde etmezsiniz. Stresin insan vücudundaki etkileri saymakla bitmez. Stresli bir insanın cildine baktığınızda değişimleri görebilirsiniz. Stresin hormonlar üzerinde de büyük etkisi vardır. Özellikle kadınlık hormonlarının değişime uğraması kadınlar da huzursuzluk oluşturacaktır. Cildiniz için en sağlıklı yöntem stresli yaşamdan uzak durmanız."

Stres altında olan bireylerin beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Dermatoloji Uzmanı Oltulu, "Hem beslenme şekli alt üst olup hem de stres altında olan bireyler ciltlerinde istenmeyen sonuçlar ile karşılaşabilir. Bu durumdan uzak kalabilmek için stresin meydana getirdiği sonuçları yaşamamak için stresten uzak durmalısınız. Aksi halde oluşacak sonuçlar kişiyi tekrar stres altına alacağı için uzun vadede cildin yıprandığını gözle görülür şekilde yaşayabilirsiniz. Stresi hayatınızdan çıkararak hem vücut sağlığınızı hem de cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz." dedi.

(CİHAN)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.