Sosyal medyada Rafadan Tayfa ve Risale-i Nur capsleri

Sosyal medyada Rafadan Tayfa ve Risale-i Nur capsleri

Çocukların son dönemlerdeki en gözde çizgi filmlerinden olan Rafadan Tayfa, Risale-i Nur okursa ne mi olur?

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Çocukların son dönemlerdeki en gözde çizgi filmlerinden olan Rafadan Tayfa, Risale-i Nur okursa ne mi olur? Sosyal medya bunu cevabını verdi.

TRT Çocuk'ta yayınlanan Rafadan Tayfa, İstanbul’un bir mahallesinde yaşanan günlük olayları çizgi film diliyle anlatıyor. Çocukların severek izlediği filmde Akın, Kamil, Hayri ve Mert başrolleri oynuyor. 

Bir türlü namaz kılmamışlardı!

Gündelik konuların işlendiği Rafadan Tayfa'da bugüne kadar pek manevi olaylar işlenmemişti. Akın, Kamil, Hayri ve Mert'in hemen hemen her türlü olayla karşılaştığını izleyen çocuklar onların camiye gittiğini, namaz kıldığını görememişti. Ta ki içinde bulunduğumuz Ramazan ayına kadar. Rafadan Tayfa Ramazan'a özel "Ramazan Tayfa" olarak yeni bölümleriyle ekrana çıkıyor. 

Sahur, iftar ve oruçla ilgili kahramanların başına gelen olaylar yine ilgili çekici bir üslupla anlatılıyor. 

Sosyal medyada ilginç caps'ler

Rafadan Tayfa, çocuklar tarafından ilgiyle takip edilince sosyal medyada da ilginç capsler yayınlandı. Özellikle Risale-i Nur okunduğuna dair olanlar büyük beğeni topladı. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Risale-i Nur külliyatından alınan vecizeler konuşma balonlarına yerleştirildi.

rafadantayfa_risaleinur1.jpg

Bunlardan birinde Hayri elindeki sineği incelerken "Bu sineğin gözünü yaratan, Güneşi dahi O yaratmıştır" ifadesini kullanıyor. Bunu gören Kamil, Mert'e "Bu aralar Risale-i Nur okuyor da..." diye cevap veriyor.

rafadantayfa_risaleinur2.jpg

Bir diğer karede Mert, Akın ve Hayriye yerdeki bir taşı gösterirken "Bu taşı yaratan bütün dağları dahi O yaratmıştır" diyor. Buna karşılık Akın, "Sübhanallah", Hayri ise "Risale-i Nur'u okuyan taşa bile baksa Allah'ı tanır Mertçim" diyor.

rafadantayfa_risaleinur3.jpg

Üçüncü karede ise Kamil, Hayri'ye şu soruyu soruyor: "Allah'ın o kıymettar mallara bedel bizden istediği 3 şey nedir Hayri?" Hayri'nin cevabı ise şöyle: "Zikir, şükür, fikir tabiki Kamil. Onu bilemicek ne var."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum