Sol yazarın kafası karışık: Hulusi Akar Nakşibendiyenin Said-i Nursi kolundan

Sol yazarın kafası karışık: Hulusi Akar Nakşibendiyenin Said-i Nursi kolundan

Gökdemir'in karışık kafa ve eksik bilgi ile yazdığı bu kadar olur

Risale Haber-Haber Merkezi

Sol haber yazarı Orhan Gökdemir'in kafası karışık. Eski Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın hem Necip Fazıl'ın öğrencisi hem de Nakşibendiyenin Said-i Nursi kolundan olduğunu ileri sürdü.

Nurculuk hakkında ezberden öteye gitmeyen bilgisi ile yorum yapmaya çalışan Gökdemir, FETÖ'yü de Nurculuğa yamamaya kalktı.

Gökdemir'in karışık kafa ve eksik bilgi ile yazdığı yazısındaki bölüm şöyle:

"Harp Okuluna 1970’li yılların başında girmiş. 1987 yılında Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetler Kurmay Kolejinden mezun olmuş. 1990’lı yıllarda general. “Laik orduda” Necip Fazıl’ın öğrencisi olarak sürekli yükselmeyi başarmış.

"Biyografisine eklenmemiş bu bilgileri iki yıl önce Abdullah Gül, Fehmi Koru ve Şükrü Karatepe ile Londra ve Kayseri’de çekilmiş fotoğraflarının ortaya çıkmasına borçluyuz. İddiaya göre Kayseri Lisesinden tanışıyorlardı. Abdullah Gül, 1976-78 yılları arasında, Şükrü Karatepe ve Fehmi Koru ile birlikte Milli Kültür Vakfı’nın bursuyla Exeter Üniversitesi’nde eğitim gördüğü sırada Akar’ı da bir süre misafir etmişti. “Milli Kültür Vakfı” ve “Exeter” aynı zamanda ideolojik bir bağa işaret ediyor. 

"Londra fotoğrafı ortaya dökülünce bir Twitter kullanıcısı Abdullah Gül ve Hulusi Akar’ın Necip Fazıl Kısakürek’le birlikte çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı. Fotoğraf Büyük Doğu Cemiyeti Kayseri Şubesinde çekilmişti. Demek ki Nakşibendiyenin Said-i Nursi kolundandırlar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum