Sokakta kılınan namaz olay oldu

Sokakta kılınan namaz olay oldu

Namaz vakti sokakta ibadet eden Müslümanların görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı. Olanlar bundan sonra oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-Kuzey İrlanda'nın Belfast kentinde 6 Müslüman, namaz vakti geldiğinde arabalarını durdurarak ibadet etmeye başladı. Araçlarını bir yıkamacının önünde durduran Müslümanlar, namazlarını kıldıktan sonra yıkanan arabalarını da alarak yola devam ettiler. 

Olaya ait bir fotoğraf dün Kuzey İrlanda'nın sosyal medyasında yayıldı. Fotoğrafın yayılması ile birlikte İslam düşmanlarının da hakaret ve küfürleri yayılmaya başladı. Sosyal medyada örgütlenen Müslüman düşmanları namaz kılanlarla ilgili akla hayale sığmayacak kelimeler sarf ettiler.

Kuzey Batı İslam Birliği, sosyal medyadaki yorumlar ile ilgili bir açıklama yaptı. Öncelikle insanların özgür ibadet etme hakkını savunan herkese teşekkürlerini ileten birlik, ardından Müslümanların günde 5 vakit ibadet ettiklerini ve Müslümanların camide, evde, yolda veya temiz olan her yerde ibadet edebileceklerini anlattı.

Konuyu fotoğrafa yapılan hakaret ve küfür içeren yorumlara getiren birlik, onları da anladıklarını ve bütün bu üslubun İslamiyet konusunda cahil olmalarından ileri geldiğini söyledi. Birliğin konu ile ilgili açıklaması şöyle;

“Bu, büyük olasılıkla bir Müslümanla daha önce tanışma fırsatı bulamadığı için, bilinmeyenden duydukları korku onların fikirlerini ve davranışlarını etkiledi."

Belfast Telegraph'ın haberine göre Kuzey Batı İslam Birliği, bu hakaretleri ve küfürleri edenlere de kapılarının açık olduğunu, hepsini sıcak bir çay içmek için binalarına davet ettiklerini ve talep halinde İslamiyet konusunda bilgilendirme yapabileceklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.