Slovakya da İslamofobya kervanına katıldı

Slovakya da İslamofobya kervanına katıldı

2011'de Fransa'nın başlattığı örtü yasağı Avrupa'da 7 yıl içinde büyük Müslüman düşmanı hareketlerin oluşmasına neden oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Uzun yıllar demokratik ve özgür olmak ile övünen Avrupa'da tablo giderek aksi yöne kaymaya başladı. Bireysel hakların ve hümanizmin yüceltildiği Avrupa'da bugün tek amaç Müslümanların hayatını giderek zorlaştırmak. Bunun ilk adımı 2011 yılında Fransa'da atıldı.

Fransa'da 2011 yılında kamusal alanda örtü yasağı devreye girdi. Ardından gelişen süreçte Fransa'da Müslüman düşmanı hareketler ve saldırılar her geçen gün arttı. Bunun üzerine DEAŞ adlı İslam ile ilgisi dahi olmayan terör örgütünün faaliyetleri eklenince Avrupa'daki Müslümanlar için süreç giderek zorlaştı.

Bugün 28 Avrupa Devleti içinde sadece 6'sı Müslümanlar ile ilgili herhangi bir yaptırım getirmedi ve şimdilik getirmeyi de düşünmüyor. Bu ülkeler, Güney Kıbrıs, Hırvatistan, Yunanistan, Polonya, Portekiz ve Romanya.

Bütün bu tablo Avrupa'da 1930 yılından itibaren dünyayı cehenneme çevirmiş NAZİ uygulamalarının dönüşü ile ilgili korkuları başlattı.

Avrupa'daki bu yasakçı ve Müslüman düşmanı uygulamalar kervanına son dönemde Slovakya da katılıyor. Nüfusunun sadece yüzde 0.4'ü Müslüman olan Slovakya, yakın zaman içinde Müslümanları yok saymak üzerine bir yasa getirdi.

Slovakya'da bir dinin resmi din sayılması için 25 binden fazla imza gerekiyor. Eğer ülkede o dine inanan 20 bin vatandaş varsa ve organize bir şekilde 25 bin ila 50 bin imza toplarlarsa o din artık devlet dini sayılıyor.

Slovakya'da günden güne Müslüman sayısının arttığını gören yöneticiler, bu yasayı değiştirerek, gereken imza sayısını iki katına çıkardı.Bu karar, Slovakya'da Müslüman sayısı 5 bin kadar olsa bile, tamamiyle Müslümanlar nedeniyle alındı.

Alaraby'nin haberine göre üstelik Slovakya hükümeti bu yasağın ardındanki nedenin Müslümanlar olduğunu gizleme zahmetine dahi katlanmadı. Reuters'a konuşan Slovak Ulusal Partisi (SNP) başkanı Andrej Danko konu ile ilgili; " Bu yasağı Müslüman sayısının giderek artması üzerine aldık. Henüz sayıları yeterli değil ama yakın zamanda yetebilir. Slovakya'da herhangi bir cami açılmasının önüne geçmek istedik" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.