Sinema, Ayrımcılık ve İslamofobi’ye bakıyor

Sinema, Ayrımcılık ve İslamofobi’ye bakıyor

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, bu akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda “Alias Maria” adlı filmin gösterimiyle başlıyor.

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl “Ayrımcılık” temasıyla izleyiciyle buluşacak. Yarın başlayacak ve 22 Ekim’e kadar sürecek festivalin tanıtım toplantısına katılan Prof. Dr. Adem Sözüer, festivalin ilk yılında, “Darbelerle Yüzleşme” dediklerini ve bu tür ayrımcılığı konuştuklarını belirterek, sonraki yıllarda sırasıyla “cinsiyet ayrımcılığı”, “suça sürüklenen çocuklar” ve “mülteciler”i gündeme getireceklerini dile getirdi. Festival kapsamında birçok ülkeden konukların olduğunun altını çizen Sözüer bu festival dünyanın çeşitli yerlerinden akademisyenleri tartışmaya çağırdı. Özellikle İslamofobi üzerine çalışmalar yapmış uluslararası araştırmacılar gelecek” dedi. 

 Festival kapsamında 23 ülkeden 30 uzun, 7 belgesel ve 10 kısa metrajlı olmak üzere toplam 47 fil sinemaseverlerle buluşacak. Filmler, Beyoğlu Atlas Sineması ile Kadıköy’deki Caddebostan Kültür Merkezi’nde, belgesel seçkisi de 19 Ekim’de Atlas Sineması’nda gün boyu gösterilecek.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.