Sidney'de İslam Şeriatı konulu konferans

Sidney'de İslam Şeriatı konulu konferans

Avustralya'nın en meşhur şehirlerinden olan Sidney'de yaklaşık 500 Müslüman Lider 'İslam Uygulamaları' konferansında bir araya geldi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Geçtiğimiz hafta Sidney'de Club Punchbowl'da düzenlenen konferansa ilgi ve katılım yoğundu. İslam Uygulamaları başlığı ile yapılan konferansa Avustralya'nın farklı yerlerinden 500 Müslüman konuk oldu.

Konferans; Hukuk, Finans, Liderlik ve Aktivizm konularına odaklandı; Avustralyalı Müslümanlarla ilgili konuları gözden geçirmek ve bu konuları dikkate alarak, İslam'ı uygulamaya koyma konusundaki endişelerle ne kadar daha iyi başa çıkılacağına dair stratejileri araştırmaya odaklandı.

Konferansta ele alınan konular şöyle:

- İslam'da aile dinamikleri
- İslam Şeriatı
- İslam'da hukuk algısı
- Şöhret ve solo-aktiivizm
- Bitcoin

Konferansın en çok ilgi gören kısmı İslam Şeriatı'nın konuşulduğu bölüm oldu. Bu kısma ABD'den katılan Müslüman Lider Shaikh Abdool Rahman Khan Başkanlık etti. İslam Şeriatı bölümünde, Batı'da İslam Şeriatı'nın neden olumsuzlaştırıldığı, Müslümanların Şeriatın gerçek amacını anlatmakta neden eksik kaldığı ve İslam Şeriatı'nın başlıca amaçları konuşuldu.

İndian News'in haberine göre İslam Şeriatı konusunda bir yol haritası çizen Avustralyalı Müslümanlar, İslam Şeriatı'nın İnsan haklarını korumak için olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.