Shakespeare'in eserleri Said Nursi'nin anlattığı gibi mi oluştu?

Shakespeare'in eserleri Said Nursi'nin anlattığı gibi mi oluştu?

Colin Turner: Geçen gece evimizin hemen birkaç mil uzağındaki fabrikada bir patlama oldu...

RİSALEHABER

Müslüman akademisyen Prof. Dr. Colin Turner, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Allah'ın varlığını ispat eden Tabiat Risalesi'ndeki yöntemi Shakespeare'in eserleri üzerinden anlattı.

Turner'in kısa açıklamasını Muhammed Şeviker tercüme etti.

MÜREKKEP VE KAĞIT FABRİKALARINDA BİR PATLAMA OLDU!

"Geçen gece evimizin hemen birkaç mil uzağındaki bir mürekkep fabrikasında bir patlama oldu. Patlamanın sonucunda, binlerce galonluk mürekkep, önce, yine tuhaftır, yakınımızdaki bir kağıt fabrikasındaki benzer bir patlamanın sonucu olarak caddelere rastgele saçılmış bulunan yüz binlerce yapraktan müteşekkil kağıtlar üzerine konarak havaya dalga dalga yayıldı.

Polisler ve itfaiye erleri olay yerine ulaştıklarında kağıttan yaprakların üzerine nereye mürekkep inmişse, İngiliz alfabesinin dikkatle düzenlenmiş bir formunda inmiş olduğunu gördüler.

SHAKESPEARE’İN BÜTÜN ESERLERİNİ YAZACAK ŞEKİLDE BİR ARAYA GELDİLER!

Bundan öte, daha yakından baktıklarında, harflerin, hiçbir nokta veya virgülün yanlış yerde olmaksızın Shakespeare’in bütün eserlerini yazacak şekilde bir araya getirilmiş olduğunu gördüler.

Gerçekten, polisler baktıkları her yerde edebî şaheserler gördüler. Hepsi de mürekkep ve kağıt fabrikalarındaki o iki patlamanın sonucuydu.

Daha sonra, polisler patlamalar ile bağlantılı olarak kimseyi aramadıklarını ifade ettiler, zira patlamaların bir sebebi olmadığı, onların öylesine vuku bulduğunu söylediler.

BU ESERLERİN MÜELLİFE İHTİYACI YOKTUR!

Shakespeare’in eserlerinin apaçık mucizevi yazılışıyla alakalı olarak da kimseyi arayıp sormadılar. Niçin diye sorulduğunda polisler “Bu basit bir şey. Alfabenin harflerinin, büyük edebî şaheserler yazmak için kendi özgür iradeleriyle sık sık bir araya geldiklerini herkes bilir. Bu eserlerin müellife ihtiyacı yoktur. Onlar doğal olarak ortaya çıkar, var olurlar. Bu hep böyle olur.” dediler.

TABİAT RİSALESİ'NDE NE VAR?

Bediüzzaman Said Nursi'nin "Tabiat Risalesi" her şeyin Allah tarafından yaratıldığını, ikna edici delillerle anlatıyor. Akıl ve mantığı da ikan eden eserde küfrün ana kaynağı olan "Sebepler icad ediyor”, “Kendi kendine meydana geliyor” ve “Tabiat yaratıyor" iddiaları tek tek çürütülüyor.

Son olarak da "bir Kadîr-i Zülcelâlin kudretiyle icad edildiği" ispat ediliyor.

Eserde "Cenab-ı Hakkın bizim ibadetimize ne ihtiyacı var?", "Her varlığın tüm halleriyle Cenab-ı Hakkın kontrol ve tedbiri altında kolayca idaresinin sırrı nedir?" ve “Hiçten bir şey yaratılmıyor ve yok edilmiyor” sorularına da net cevaplar veriliyor.

"Tabiat Risalesi"ni okumak için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum