Şeker yerine bitter çikolata tüketin

Şeker yerine bitter çikolata tüketin

Diyetisyen Duygu Deniz, basit şeker yerine tam tahıllı yiyecekler, meyve,tarçın ve bitter çikolata tüketmenin kilo vermeye yardımcı olacağını söyledi

.Vücuttaki fazla şekerin doğrudan yağa dönüşerek kilo aldırdığını belirten Deniz, basit yöntemlerle vücudun fazla şeker alımının önlenebileceğini dile getirdi

Şekerin basit ve kompleks karbonhidrat olarak iki grupta ele alındığına değinen Diyetisyen Duygu Deniz, "Şekerin tıptaki karşılığı karbonhidratlardır. Basit şeker dediğimiz endüstriyel olan çay şekeri ve benzeridir. Kompleks şeker ya da karbonhidrat dediğimiz de kepekli tahıl grubudur. Kişi, basit şekerden uzaklaşıp tam tahıllı yiyecekleri artırdığında hem şeker ihtiyacı karşılanacak hem de kilo vermesi kolaylaşacaktır.'' dedi.

Kompleks karbonhidratların, kilo vermeye yardımcı olmasının yanı sıra, vücut için faydalı olduğuna da dikkat çeken Deniz, "Bunlar hemen kana karışmaz ve yağa dönüşmez. O nedenle tahıl grubunu çok tükettiği zaman kişinin şekere olan iştahı azalır. Ayrıca şekeri tamamen hayatımızdan çıkarırsak da hiçbir sıkıntı olmaz. İnsanlar şeker almadıkları zaman güçsüz kalacaklarına inanırlar ama bunun gerçekliği yoktur. Almamız gereken miktarda günlük karbonhidratı alırsak, hem güçsüz kalmayız hem de şekere olan iştahımız azalır. diye konuştu.

Şeker iştahı bir haftada azalır

Deniz, basit şekerden uzak durmak için şu önerilerde bulundu: "Kişi bir hafta şekerden uzak durup tam tahıllı yiyeceklere yönelirse zaten şekere olan iştahı azalacaktır. Ama bunun yanı sıra, basit şeker yerine günde iki porsiyonu geçmeyecek biçimde meyve tüketmek, meyveli yoğurt yemek, tatlının yanında ayran içmek de uygulanabilecek basit yöntemlerdir. Ayrıca, kan şekerini düzenleyici etkisi kanıtlanmış olan tarçın ve antioksidan olması ile bilinen kakao miktarı fazla bitter çikolata da basit şeker yerine tüketilebilecek sağlıklı ve kilo aldırmayan yöntemlerdir.

IHA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.