Sefa Saygılı: Bediüzzaman'a saldıranlar mantık ve muhakeme fukaraları

Sefa Saygılı: Bediüzzaman'a saldıranlar mantık ve muhakeme fukaraları

Son yıllarda maalesef tam bir fetret devrini yaşıyoruz

Risale Haber-Haber Merkezi

Prof. Dr. Sefa Saygılı, "mantık ve muhakeme fukarası bir yaklaşımla Bediüzzaman’ı ve Risaleleri karalamaya başlayan kişilerin acınacak bir hal"de olduğunu söyledi.

"Son yıllarda maalesef tam bir fetret devrini yaşıyoruz. Türkiye’de İslam’ın bayraktarlığını yapmış, insanlarımıza iman hakikatlerini sunmuş mübarek zatlar bile acımasızca saldırılara maruz kalıyor" diyen Saygılı, "geçtiğimiz yıllarda Ahmet Yesevi, İmam Rabbani ve Mevlana gibi öncü âlimlerimizi muhabbetle andım diye üstelik din adamı olan bazı hayırsızlardan işitmediğim hakaret kalmamıştı. Bu saldırgan kişiler kendilerine aynada bakmadan, kendi yanlış ve eksikliklerini görmeden hayatlarını İslam’a adamış zatları, saçma sapan gerekçelerle hedef alıyorlar" dedi.

Bediüzzaman ki bütün hayatı fedakârca, büyük gayretle hizmetle geçmiş

Yeni Akit'teki yazısında, Bediüzzaman Said Nursi'ye de benzer saldırıların olduğunu hatırlatan Saygılı, "Son yıllarda bilhassa FETÖ olayından sonra, maalesef mantık ve muhakeme fukarası bir yaklaşımla Bediüzzaman’ı ve Risaleleri karalamaya başlamaları şaşırtıcıdır ve acınacak haldir. Bediüzzaman ki bütün hayatı fedakârca, büyük gayretle hizmetle geçmiş. Bu yüzden büyük bedel ödemiş: Defalarca zehirlenmiş, uzun yıllar hapiste ve sürgünde kalmış. Vefat ettikten sonra mezarında bile rahat bırakılmamış" şeklinde yazdı.

Bu tür saldırılara Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün cevap verdiğini söyleyen Saygılı, "Risale-i Nur’a İtirazlar ve Cevapları Derin Diyanet Raporuna Reddiye" isimli kitabın tanıtımına katıldığını belirterek, toplantıdan notlar aktardı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum