Şanlıurfa Bediüzzaman Mevlidi'nde kardeşlik buluşması

Şanlıurfa Bediüzzaman Mevlidi'nde kardeşlik buluşması

İşte mevlidden kareler...

Ali Badıllı'nın haberi:

RİSALEHABER-ŞANLIURFA

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 1960 yılında Urfa'da vefat etmesinden sonra her yıl düzenlenen Şanlıurfa Bediüzzaman Mevlidi dün akşam teravih namazından sonra okundu.

Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere vefatının 59. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere düzenlenen programa şehir dışından da çok sayıda katılım gerçekleşti. Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu ağabey de Mevlide katıldı.

Program Said Nursi'nin ilk defnedildiği makamda yapılan dua ile başladı. Şanlıurfa Belediyesi cemaate ikramlarda bulundu.

Mevlid sırasında cami içerisinde özel bölümde muhafaza edilen Peygamber Efendimizin (asm) Sakal-ı Şerifi ve Kadem-i Şerifi ziyarete açıldı.

Programda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan hazır bulundu.

foto_galeri-002-001.gif

Kadir gecesinden bir gün önce

Her Ramazan ayında Kadir gecesinden bir gece önce terip edilen Mevlid, özellikle Nur talebelerinin biraraya gelerek görüşmelerine de vesile oluyor.

Mevlid, her yıl Ramazan’ın 25. gecesi yatsı namazından sonra Dergâh Camiinde okunuyor. Dergah Camiinin olduğu bölgede Hz. İbrahim'in (as) doğduğu makam ve Bediüzzaman hazretlerinin ilk defnedildiği yer de bulunuyor.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.