Samsun Rektörü Aydın, FETÖ'nün Said Nursi ve Risale-i Nur ilişkisini yanlış biliyor

Samsun Rektörü Aydın, FETÖ'nün Said Nursi ve Risale-i Nur ilişkisini yanlış biliyor

FETÖ ve lideri Gülen'in en büyük desteği devletten ve hükümetlerden aldığı ortadayken Rektör Aydın'ın sadece Said Nursi ve Risale-i Nur'ları zikretmesi yadırgandı

Ahmet Bilgi-RİSALEHABER

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın, bu örgütün Risale-i Nur ve Said Nursi ilişkisine dair eksik bilgiye sahip olduğu görüldü.

Diriliş Postası Gazetesi'ne konuşan Aydın, "15 Temmuz Nedir?" sorusuna verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi:

Said Nursi ve Risale-i Nurdan aldığı destek!

"FETÖ lideri Gülen’in 1970’lerde bir cami köşesinde Said Nursi ve Risale-i Nurdan aldığı destekle “iman kurtarma” ve “Kur’an ahlakıyla bezeli bir altın nesil oluşturma” söylemiyle başlattığı cemaat oluşturma teşebbüsü zamanla bir terör örgütüne evrilerek sadece ülkemize ve aziz milletimize ihanetle sonuçlanmamış aynı zamanda kara bir leke ve bir fitne ve fesat mirası olarak tarihteki yerini almıştır."

Kur'an'ı ve Hadisi istismar eden neyi etmez ki?

Rektör Prof. Aydın, FETÖ'nün başta Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif olmak üzere bir çok kutsalı istismar ettiği gibi Kur'an tefsiri Risale-i Nur'u ve müellifi Said Nursi'nin ismini de istismar ettiğini belirtmeden "onlardan destek aldığını" söylemesi eksik ve haksız bir ifade olarak yorumlandı.

Diyanet mensubu diye oradan destek aldı denebilir mi?

Kendine cemaat oluşturmak için sahabelerin hayatını, Peygamberimizin (asm) olduğu asr-ı saadet dönemini mensubu olduğu Diyanet camilerinde anlatan FETÖ lideri Gülen, işine geldiği zaman da Risale-i Nur'u okutturuyordu.

FETÖ ve lideri Gülen'in, zamanında en büyük desteği devletten ve hükümetlerden aldığı ortadayken Rektör Aydın'ın Said Nursi ve Risale-i Nur'ları zikretmesi yadırgandı.

169394-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum