Sakalını kesmeyi reddeden Müslümanın parasını kestiler

Sakalını kesmeyi reddeden Müslümanın parasını kestiler

Hollanda'da Müslüman bir adam, gireceği iş için eğitim sürecindeyken sakalını kesmeyi reddettiği için aldığı gelir elinden alındı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hollanda'nın Amersfoort kentinde yaşayan bir Müslüman, asbest çıkarma memuru olmak amacıyla başvuru yaptıktan sonra, işe girmesi için gereken kursa katıldı. Fakat bu görev için kendisinden sakallarını kesmesi istendi.

İsmi verilmeyen Hollandalı Müslüman ise bu kararı reddetti ve sakallarının inançları gereği olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Amersfoort Şehir Konseyi, Müslüman adamın görev için bulunduğu kurs kapsamında aldığı ücreti kesti. Karar kendisi dışında eşi için de geçerli oldu.

Bunun üzerine Hollanda'nın merkez mahkemelerine başvuran Müslüman adam, kararın hiç bir şekilde insan hakları ve Avrupa'daki dini özgürlükler ile bağdaşmadığını söyleyerek kararın bozulmasını istedi.

MAHKEME DE AYNI FİKİRDEYDİ

Fakat Hollanda Yüksek Mahkemesi de benzer bir karara imza atarak yapılacak olan iş için sakalların kesilmesi gerektiğine hükmetti. Mahkeme, asbest çıkarmak için gerekli olan maske ile sakalın uyuşmayacağını söylese de, Müslüman adamın avukatları bu iş için sakalı da kapsayabilecek bir maske olduğunu söylediler.

Müslüman adamın suç geçmişinin temiz olması ve iş konusunda 2 yıllık geçmişinden ötürü ihtiyaç duyması nedeniyle avukatlar kesilen ücretin ve eğitim hakkının geri verilmesini talep ettiler.

The Guardian'ın haberine göre Hollanda Merkez Mahkemesi'nin de benzer karar vermesi üzerine Müslüman adam konuyu uluslararası mahkemelere taşımayı düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.