Sakal-ı Şerif çalındı

Sakal-ı Şerif çalındı

Ramazan ayı münasebetiyle ziyarete açılacak Sakal-ı Şerif 100 yıllık camiden çalındı

Kocaeli'nin Gölcük'ün Değirmendere Yalı Mahallesi'nde bulunan Yalı Camii'nde yıllardan bu yana bulunan sakal-ı şerif çalındı.

Ramazan ayı nedeniyle Değirmendere Yalı Camisi'nde ziyarete açılacak "Sakal-ı Şerif" muhafaza edildiği kutunun namaz kılmaya gelen kadınlar tarafından açık görülmesi üzerine caminin imamına haber verildi. Cami görevlilerince yapılan kontrolde, "Sakal-ı Şerif"in muhafaza edildiği belirtilen kilitli kutuda olmadığı anlaşıldı.

Caminin imamı Hikmet Akça sakal-ı şerifin çalındığını fark edince polise haber verdi. Camiye gelen ekipler sakal-ı şerifin bulunduğu kutunun üstünden parmak izlerini aldı. Yalı Cami Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Öztok, "Burası 100 yıllık tarihi bir cami. Kadınlar namaz kılmaya geldiğinde fark edildi. Kadınlar cami imamına haber verdi. Daha sonra da polise haber verildi. Bizler çok şaşkın bir haldeyiz, böyle bir olay ile ilk defa karşılaşıyoruz" dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

sakali-serif.jpgAA, DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.