Said Nursi'nin örnek gösterdiği ülkenin Cumhurbaşkanı

Said Nursi'nin örnek gösterdiği ülkenin Cumhurbaşkanı

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün, THY'nin tarifeli uçağıyla aktarma yaparak İstanbul'a geldiği ortaya çıktı.

Risale Haber - Haber Merkezi

Kişi başına gelirin 40 bin dolara ulaştığı ve dünyanın en zengin devletleri arasında olan Finlandiya'nın en tepedeki ismi Niinistö, acil çıkış kapısında oturdu.

Niinistö, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Mütevazi ve tasarruflu Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö israfa karşı duruşuyla da tanınıyor.

Odatv'nin haberine göre gündemdeki Cumhurbaşkanı Niinistö'nün bu sefer de Türkiye'ye THY'nin tarifeli uçakla geldiği ortaya çıktı. Genel olarak ekonomi sınıfında uçan Niinistö, Finlandiya'dan önce İstanbul'a oradan da aktarmayla Ankara'ya geldi. Niinistö'nün uçarken acil çıkış kapısına oturduğu fotoğraflar da Finlandiya basınında yer aldı. Söz konusu bilgi Fin basınında da gündem oldu.

BEDİÜZZAMAN ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri, Emirdağ Lahikasında atıfta bulunduğu ülkelerden biri olan Finlandiya'dan şöyle bahsetmişti:

Salisen: Size karşı elbette çok cihetlerde dahilî ve haricî muarızlar var. Ben dünya ve siyasetin haline bakmadığım için bilemiyorum. Fakat beni bu senede çok sıkıştırdıkları için mecburiyetle sebebine baktım ki, size karşı bir muarız çıkmış. Eğer o muarız mükemmel bir reis bulup hakaik-i imaniye namına çıksaydı, birden sizi mağlûp ederdi. Çünkü bu milletin yüzde doksanı, bin seneden beri an'ane-i İslâmiye ile, ruh ve kalble bağlanmış. Zahiren muhalif, fıtratındaki emre itaat cihetiyle serfürû etse de, kalben bağlanmaz.

Hem, bir Müslüman, başka milletler gibi değil. Eğer dinini bıraksa anarşist olur, hiçbir kayıt altında kalamaz; istibdad-ı mutlaktan, rüşvet-i mutlakadan başka hiçbir terbiye ve tedbirle idare edilmez. Bu hakikatin çok hüccetleri, çok misalleri var. Kısa kesip sizin zekâvetinize havale ediyorum.

Bu asrın Kur'ân'a şiddet-i ihtiyacını hissetmekte İsveç, Norveç, Finlandiya'dan geri kalmamak size elzemdir. Belki onlara ve onlar gibilere rehber olmak vazifenizdir. Siz, şimdiye kadar gelen inkılâp kusurlarını üç dört adamlara verip şimdiye kadar umumî harp ve sair inkılâpların icbarıyla yapılan tahribatları—hususan an'ane-i dîniye hakkında—tamire çalışsanız, hem size istikbalde çok büyük bir şeref ve âhirette büyük kusuratlarınıza kefaret olup, hem vatan ve millet hakkında menfaatli hizmet ederek milliyetperver, hamiyetperver namına müstehak olursunuz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum