Said Nursi’nin isyancılara verdiği cevabı mecliste okudu

Said Nursi’nin isyancılara verdiği cevabı mecliste okudu

Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Bediüzzaman Said Nursi 'nin kendisini isyana çağıran...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin kendisini isyana çağıran bir grup Kürt’e vermiş olduğu cevabı Meclis kürsüsünde okudu

Bin yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşamış; akrabalık, komşuluk, dostluk bağlarıyla iç içe geçmiş olan milletimizin terör ve teröre destek verenlerin ayrıştırma çabasında olduğunu belirten Yılmaz, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin tavrını hatırlattı:

"Biz Kürtler, Türkler et ve tırnak gibiyiz, komşuyuz, kardeşiz, bir bedenin azaları gibiyiz. Aynı acıları yaşıyor, aynı sevinçleri paylaşıyor, aynı geleceğe birlikte yürüyoruz. Çanakkale ruhuyla birlikte yol aldığımız bu vatan gemisini delmek çabasından lütfen vazgeçin. 

"Bediüzzaman Saidi Kürdi’nin kendisini isyana çağıran bir grup Kürt’e vermiş olduğu şu tarihî cevaba lütfen kulak veriniz. “Türk milleti, asırlardan beri İslamiyet’in bayraktarlığını yapmıştır. Çok veliler yetiştirmiş ve çok şehitler vermiştir, böyle bir milletin torunlarına kılıç çekilmez. Biz Müslümanız, onlarla kardeşiz, kardeşi kardeşle çarpıştıramayız, bu şeran caiz değildir. Kılıç harici düşmana karşı çekilir, dâhilde kılıç kullanılmaz, bu zamanda yegâne kurtuluş çaremiz Kur’an ve iman hakikatleriyle tenvir ve irşat etmektir. En büyük düşmanımız olan cehaleti izale etmektir. Teşebbüsünüzden vazgeçiniz, zira akim kalır, birkaç cani yüzünden binlerce masum kadın, erkek, çocuk telef olabilir.”

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
20 Yorum