Said Nursi'nin Hıdırellez günü yaptığı mezar vasiyeti

Said Nursi'nin Hıdırellez günü yaptığı mezar vasiyeti

Son Şahitlerden Dr. Tahir Barçın anlatıyor:

Risale Haber-Haber Merkezi

(1906'da Ermenek'te doğdu. Uzun seneler Anadolu'nun muhtelif yerlerinde hükümet tabibi olarak hizmet etti. Emirdağ'da Bediüzzaman'ın doktorluğunu yaptı. 11 Mayıs 1978'de İstanbul'da Allah'ın rahmetine kavuştu.)

Bir Hıdırellez günü Bediüzzaman, Emirdağlı talebeleri ve Doktor Tahir Beyle beraber kıra gidiyorlar. Emirdağ yakınlarındaki bir yüksek tepeye çıkıyorlar.

"O tepede, vefatından bahsetti. 'Ben ölürsem ne yaparsınız?' deyince Mehmet Çalışkan: 'Burada Hacı Yusuf Dede vardır, sizi oraya, o zatın yanına defnederiz!' dedi. Üstad cevaben:

"Yok, beni Ispartalılar isterlerse onlara verin. Hem ben öldükten sonra yerimin belli olmamasını istiyorum. Çünkü türbeye gelenler kimi ekmek asacak, kimi ip bağlayacak, kimisi de benden dilekte bulunacak. Beni kabrimde rahatsız edecekler. Şimdi birisi gelip de elimi öpmek istese, bana tokat vurmak gibi oluyor. Hiç böyle şeyleri istemiyorum. Mezarımın bilinmemesini istiyorum...'

"Daha sonraki cereyan eden hâdiseler malum... Zulmettiler ona, onlar zulmetti, fakat Cenab-ı Hak Üstad'ın duasını kabul etti..."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum