Said Nursi’nin hayatı tiyatro sahnesine aktarılacak

Said Nursi’nin hayatı tiyatro sahnesine aktarılacak

Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatı ’Mim’ adlı bir tiyatro oyunuyla sahnelenmeye hazırlanıyor. MİM oyununun yazarı ve yönetmeni Mustafa Akif Ekşi, oyun için şunları söyledi:

“MİM, bir tiyatro oyunundan çok daha fazlasıdır. Tiyatro oyununda Üstad’ın ağzından çıkan hiç bir şey değiştirilmemiş bizzat ifade ettiği şekli ile cümleler izleyiciye aktarılmıştır. Üstad’ın devletine ve miletine bağlılığı, hiç bir şartta vatanını terk etmeyişi. İman hizmeti adına devletin yaptıklarına verdiği destek ve ezanı aslına çeviren Menderes için söylediklerinin her biri bu projenin içerisinde izleyici ile buluşuyor.”

200 Perde açmış Eskitilmiş Kılıç Abdulhamid Han’ın yazarı da olan Mustafa Akif Ekşi; genç nesil olarak tarihimizi doğru ve yanlışlarıyla algılayarak öğrenmek ve geçmişten ders alarak yolumuza devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Oyunun Şubat ayı içerisinde izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun yazarı aynı zamanda oyunun yönetmen koltuğuna da oturuyor. Oyunun yönetmen yardımcısı ise Rüveyda Atasoy.

İha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.