Said Nursi'den Joe Biden'a mesaj

Said Nursi'den Joe Biden'a mesaj

Bediüzzaman Said Nursi'nin mesajlarında sıra, 3 Kasım 2020'de yapılan seçimleri kazanan Başkan Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris'da

İbrahim Mert-RİSALEHABER

Amerika'nın ilk siyahi Başkanı Barack Hüseyin Obama 2009 yılında seçildiğinde bu haberi yayınlamıştık. Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur'da yazdığı dünya barışı, Amerika'nın İslam'a hamile olması ve tutumuna dair mesajlarının yer aldığı bölümler kamuoyunca büyük ilgi görmüştü.

Tam 12 yıl önce bugün Obama'nın başkanlığı Bush'tan devraldığı devir teslim töreninden sonra yayınladığımız aynı haberi daha sonra Amerika'nın 45. Başkanı seçilen Donald Trump'a da hatırlattık.

Şimdi de sıra 3 Kasım 2020'de yapılan seçimleri kazanan Joe Biden'da. ABD Kongresindeki törende yemin ederek ülkenin 46'ncı başkanı olan Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris'a da hatırlatıyoruz.

Bediüzzaman Said Nursi'nin Amerika'ya yönelik Risale-i Nur külliyatında yer verdiği bazı mesajlar...

AMERİKA İTTİHAD-I İSLAM'A MUHTAÇ

“Şimdi milletin arzusuyla şeâir-i İslâmiyenin serbestiyetine vesile olan Demokratlar, hem mevkilerini muhafaza, hem vatan ve milletini memnun etmek çâre-i yegânesi, ittihad-ı İslâm cereyanını kendine nokta-i istinad yapmaktır. Eski zamanda İngiliz, Fransız, Amerika siyasetleri ve menfaatleri buna muarız olmakla mâni olurdular. Şimdi menfaatleri ve siyasetleri buna muarız değil, belki muhtaçtırlar.” (Emirdağ Lahikası -II 271)

AMERİKA KUR'AN'A TARAFTAR OLMAYA MECBUR

"Eskiden Hıristiyan devletleri bu ittihad-ı İslâma taraftar değildiler. Fakat şimdi komünistlik ve anarşistlik çıktığı için, hem Amerika, hem Avrupa devletleri Kur'ân'a ve ittihad-ı İslâma taraftar olmaya mecburdurlar.” (Emirdağ Lahikası –II s. 297)

AMERİKA İSLAMİYETE HAMİLEDİR

"İşte Amerika ve Avrupa tarlaları böyle dâhi muhakkikleri (Mister Carlyle ve Bismarck gibi) mahsûlât vermesine istinaden, ben de bütün kanaatimle derim: Avrupa ve Amerika İslâmiyetle hâmiledir. Günün birinde bir İslâmî devlet doğuracak." (Emirdağ Lahikası-II 369)

Message from the Contemporary Islamic Scholar Bediüzzaman Said Nursi to President Donald Trump

"In old time, English, French, and America's policies, and benefits had to be opposite to United Muslim. But now, they have to beggarly need the united Muslim due to their benefits, and policies. As parallel with this, Democrats (a party who governed Turkey between 1950-1960; just like the Democrat Party in the USA)) has to make anchor the united Muslim due to either protect themselves in his presidency. So, all Muslims in the world as well as muslim people in this country (in Turkey) has to be satisfied by conducting freedom about the Islamic symbols.

"In old time, Christian countries had to be opposite to United Muslim. But now, communism, and anarchism (now terrorism) has been appeared, either the USA or European countries has to support to holy Qur'an, and united muslim to prevent themselves from all dangerous activities."

"As one each fields The USA, and Europe where the investigators has been brought like Mr. Carlyle, and Bismarck, I said by my all convict: Europe and The USA are pregnant with Islam. One day, they will give birth to an Islamic state. Just as the Ottomans were pregnant with Europe and gave birth to a European state."

Yazarımız Bestami Çiftçi'nin konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgilerin yer aldığı yazısı: Risale-i Nur’da Amerika, Amerika’da Risale-i Nur

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum