Said Nursi yönünden ne kadar şanslısınız

Said Nursi yönünden ne kadar şanslısınız

Anadolu'nun İslamlaşmasına, Anadolu'nun yurt olmasına sebep olan tarihi medeniyetlere beşiklik yapmış önemli bir şehir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Risale-i Nur'u yazmış Said Nursi, Bitlis'ten çıkmış. Ne kadar şanslısınız" dedi.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen AK Parti Bitlis 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Gül, Bitlis'in Anadolu'nun İslamlaşmasına, Anadolu'nun yurt olmasına sebep olan tarihi medeniyetlere beşiklik yapmış önemli bir şehir olduğunu söyledi. 

Gül, "Bitlis daima güzel insanlarla anılmış. Bitlis'in tarihine bakıldığında ilim dünyamıza çok önemli şahsiyetler yetiştirmiş. Risale-i Nur'u yazmış Said-i Nursi, bu memleketten çıkmış. Ne kadar şanslısınız, böyle güzel insanların yetiştiği coğrafyadasınız. Bu önemli günümüzde önemli şahsiyetleri burada anıyoruz" diye konuştu.

Çözüm sürecinin başlamasının ardından her kesimden insanın sürece destek olduğunu, sahip çıktığını bildiren Gül, çözüm süreci iradesinin de kararlılıkla yürütüldüğünü dile getirdi.

Gül, süreçten rahatsız olan birtakım insanlar olduğunun altını çizerek, "Çünkü bu kandan geçinenler rahatsız oluyor. Bu akan kanı durdurup, çözüm süreciyle bu baharda gerçek baharı bütün insanlarımız inşallah yaşayacak. Selahhattin Eyyübi ile Fatih Sultan Mehmet'in ayrılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Said Nursi ile Hilmi Tunahan'ın ayrılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.