Said Nursi, Risale-i Nur paketi üzerinde İnönü pullarını görünce

Said Nursi, Risale-i Nur paketi üzerinde İnönü pullarını görünce

Afyon Mahkemesinden Risale-i Nur kitaplarının hepsi gelmişti. Fakat üzerindeki pulların hepsinin üzerinde İnönü’nün resmi var

Risale Haber-Haber Merkezi

Hafız Namık Şenel Anlatıyor:

1955’lerde Emirdağ Çarşı Camii’nde imamım. Afyon Mahkemesinden Risale-i Nur kitaplarının hepsi gelmişti. Fakat üzerindeki pulların hepsinin üzerinde İnönü’nün resmi var. Üstad Bediüzzaman bana: “Bu pulların hepsini temizle” dedi.

Ben de hepsini temizledim, bir araya topladım. “Üstadım ne yapayım ben bunları?” dedim.
Üstad şeddeli bir ifadeyle: “Yak! Zaten yanmaya mahkûm!” dedi. (Ömer Özcan, Ağabeyler Anlatıyor-4)

1923 SENESİNDE İSMET PAŞA, KAZIM KARABEKİR'E KONUŞUYOR:

"Türk milleti Müslüman olarak kalmaya devam ettiği müddetçe güvende olamayacaktır. İngiltere ve batının dostluğunu samimi olarak kazanamayacaktır. Bulgarları kendimize örnek alalım."

19 Ağustos 1923'te Ankara istasyon binasında yapılan "İslam’ı Yok Etme" toplantısında, İsmet Paşa'nın dedikleri: “Elimizde kuvvet varken hocaları kaldıralım.” (Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası)

"GENÇLİĞİN KAFASINI ALLAH VE PEYGAMBER GİBİ BOŞ LAFLARDAN VE KAVRAMLARDAN KURTARMIŞ OLACAĞIZ"

1933 senesinde Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Tevfik Kamil, yıllık iznine gelmiş. Aile dostu olan Başbakan İsmet Paşa'yı ziyarete gitmiş. Sofya Büyükelçimiz sohbet ederlerken bir ara diyor ki; “Biraz da manevi gelişmeye hizmet etseniz.” İsmet Paşa'nın büyükelçiye cevabı: “Hala böyle şeyler düşünüyorsunuz. Biz 30 sene sonra gençliğin kafasını Allah ve peygamber gibi boş laflardan ve kavramlardan kurtarmış olacağız.” (“Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” Said Alpsoy, Kanal A)

“HALKI DİNDEN SOĞUTMAK ÇARELERİNE BAKALIM”

milliyet_haber.jpg

Yenibahçeli Şükrü Bey’in Ağzından İsmet İnönü Gerçeği:

“Rusya’ya gittiği zaman İnönü’yü Leningrat’da din aleyhtarı bir müzeyi gezdirmişler. “Derhal yanındakilere dönerek memlekete gidince biz de böyle bir müze yapalım ve halkı dinden soğutmak çarelerine bakalım” demiştir. Nitekim vicdanlara bile baskı yapan İnönü, Halkın Allahüekber demesine müsaade eden Başbakan Adnan Menderes’e Ulus gazetesinde “Müslüman Başbakan” diye alay etmek küçüklüğünü göstermişlerdir.” (Milliyet Gazetesi, 30 Mayıs 1952)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum