'Said Nursi, iman insanı iki dünyada da sultan eder' diyor

'Said Nursi, iman insanı iki dünyada da sultan eder' diyor

Yeni Akit yazarı Mustafa Çelik, Said Nursi hazretlerinin sözleriyle 'iman' konusuna dikkat çekti...

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Akit yazarı Mustafa Çelik, "İman-ı Billah”ı birinci meselemiz yapmaktan çıkardığımız günden bu yana insanlığımızı tüketiyoruz, insanlığı öldürüyoruz" dedi.

Rad suresindeki “İman edip salih amel işleyenlere ne mutlu! Zaten dönülecek en güzel yer onların (olacak)tır” ayetini paylaşan Çelik, “Allah’ın her emrini emrettiği şekilde yerine getirebilmek için İslâm’ın ana kapısından girmek gerekir. O kapı imandır. İman, saadet-i dareynin garantisidir; kişinin Müslümanlığının beyannamesidir. Stratejiyi ve milli çıkar hesaplarını imanın önüne geçirmek, imandan vazgeçmek demektir" şeklinde yazdı.

“İman-ı Billah”ı birinci meselemiz yapmaktan çıkardığımız günden bu yana insanlığımızı tükettiğimizi vurgulayan Çelik, "İman alternatifi bulunmayan güzeldir. Bu güzele mazhar olan güzelleşir. İman insanı olmak, imanı hayata dönüştürmekle olur. İnsan olmanın ve insan kalmanın ilk şartı imandır.

Said Nursî (Rh.a.) der ki: İman, insanı insan eder, her iki dünyada da sultan eder. Dünya ve ahiret saadeti yalnız İslâmiyet’te ve imandadır. Hayatın lezzetini ve zevkini isterseniz, hayatınızı iman ile hayatlandırınız, farzları yaparak süsleyiniz ve günahlardan çekinerek koruyunuz. Bu dünyada kendilerini Geçmişin keşkeleri… Geleceğin endişeleri ile oyalayanlar, “Önce iman” diyemenlerdir. İman insanı şaşırmayan ve şaşırtmayan kılavuzu ekberdir. İmanı kaybedene hiçbir kılavuz yardımcı olamaz. Huzuru kaybetmiş imanı olmayan insana imanın dışında anlattıklarınız sadece bir zaman kaybıdır. “İman-ı Billah”ı kaybeden bütün dünyayı kazansa bile yine her gün, her saat ve her salise hüsranda ve zindandadır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.