Said Nursi hakkında görülmemiş yalanları sıralayan Soner Yalçın'ı Asiye Güldoğan'a havale ediyoruz

Said Nursi hakkında görülmemiş yalanları sıralayan Soner Yalçın'ı Asiye Güldoğan'a havale ediyoruz

"Bu kadar cehaletin araştırmakla, okumakla mümkün olmadığını" ispat eden Soner Yalçın'ın hezeyanlarına cevap elbette verilecek

İbrahim Mert-RİSALEHABER

"Araştırmacı-yazar" ünvanlı Soner Yalçın, bugün Bediüzzaman Said Nursi hakkında hezeyan dolu bir yazı kaleme aldı. Sözcü gazetesindeki köşesinde baştan sona yalan ve yanlış olan yazıya cevap vermek bile Hakikate karşı bir haksızlık sayılır. 

DİNSİZLİKTEN TAVİZ VERMEYİN HA!

Bediüzzaman'ın doğumu, gençliği, eğitimi, İstanbul hayatı, sürgüne gidişi, sürgünden gelişi, M. Kemal ile olan diyalogu ile ilgili bugüne kadar duyulmamış yorumlarda bulunan Soner Yalçın'ı bu yazıya iten sebep ise CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sözleri oldu. 

Tanrıkulu'nun "Birçok aktör var, âlim var. Doğru zamanda doğru şeyler söylemiş birçok âlim var. Bunların birikimlerinden yapıcı bir biçimde yararlanmak lâzım. Yol gösterici olması bakımından bu önemli bir husus" şeklindeki 4 cümlelik, içinde Said Nursi'nin adının bile geçmediği konuşması üzerine yalan dolu bir yazı yazan Soner Yalçın, bununla CHP'ye sanki, "sakın ha tek parti izhniyetini değiştirmeyin, dinsizlikten taviz vermeyin" mesajını vermeye çalışmış.

SONER YALÇINI, YAZARINA HAVALE EDİYORUZ

"Bu kadar cehaletin araştırmakla, okumakla mümkün olmadığını" ispat eden Soner Yalçın'ın hezeyanlarına cevap elbette verilecek. Ancak, Soner Yalçın'ı kendi sitesi OdaTv'de, zaman zaman dini cemaatler, Said Nursi ve Nur cemaatleriyle ilgili yazı yazan Asiye Güldoğan'a havale ediyoruz. 

Asiye Hanım! Araştırmakla bile bulunmayacak yalanları sıralayan Soner Yalçın'ın bu yazısını okuyup ona neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatmalısınız.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum