Said Nursi: Ey gazeteci! Burası Yahudi memleketi değildir! Ağzını kapat!

Said Nursi: Ey gazeteci! Burası Yahudi memleketi değildir! Ağzını kapat!

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Bir çok kesim bu gün ile ilgili mesaj yayınlıyor. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri de Mesnevi-i Nuriye adlı eserinde gazetecilere yönelik bir uyarısı yer alıyor. Her ne kadar aradan zaman geçse de gazetecilere yaptığı uyarısı bugün de geçerli.

Bediüzzaman Hazretleri uyarısında gazetecileri İslamiyet konusunda hassas olmaları gerektiğini belirterek lekendirmeye haklarının olmadığını ifade ediyor. Gazetecilerin yayın yaptıkları ülkenin İslam memleketi olduğuna dikkat çeken Bediüzzaman Hazretleri, din ve inanca dair milletin kabul etmediği şeylerin yazılması, ilan edilmesinin ümmetine hukukuna tecavzü olduğunu belirtiyor. 

"Burası İslâmiyet memleketidir, Yahudi memleketi değildir" diyen Bediüzzaman Said Nursi, bu tarz gazetecilik yapanlara son cümle olarak şunu söylüyor: "Ağzını kapat!"

Bediüzzaman Hazretlerinin ifadesi aynen şöyle:

İ’lem ey hitabet-i umumiye sıfatıyla gazete lisanıyla konferans veren muharrir! 

Sen, kendi nefsini aşağı göstermeye ve nedamet ederek kusurlarını ilân etmeye hakkın var. Fakat şeâir-i İslâmiyeye zıt ve muhalif olan herzelerle İslâmiyeti lekelendirmeye kat’iyen hakkın yoktur. 

Seni kim tevkil etmiştir? Fetvâyı nereden alıyorsun? Hangi hakka binaen milletin namına, ümmetin hesabına, İslâmiyet hakkında hezeyanları savurarak dalâletini neşir ve ilân ediyorsun? Milleti, ümmeti kendin gibi dâll zannetme! Dalâletini kime satıyorsun? 

Burası İslâmiyet memleketidir, Yahudi memleketi değildir. 

Cumhur-u mü’minînin kabul etmediği birşeyin gazeteyle ilânı, milleti dalâlete dâvettir, hukuk-u ümmete tecavüzdür. Bir adamın hukukuna tecavüze cevaz-ı kanunî olmadığı halde, koca bir milletin, belki âlem-i İslâmın hukukuna hangi cesarete binaen tecavüz ediyorsun? 

Ağzını kapat!

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum