Said Nursi bugün Gülen'le karşı karşıya gelseydi...

Said Nursi bugün Gülen'le karşı karşıya gelseydi...

Mehmet Barlas sordu...

Risale Haber-Haber Merkezi

Gazeteci Mehmet Barlas, "Bediüzzaman Said Nursî bugün Fethullah Gülen'le karşı karşıya gelseydi onu "Kendine gel" diyerek uyarır mıydı?" diye sordu.

Sabah'taki yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in bir masada karşılıklı oturmaları halinde sonucun nasıl olacağını merak eden Barlas, "bu görüşmeden acaba uzlaşma mı çıkardı yoksa taraflar kendi savlarını tekrar ederek mevcut uzlaşmazlığı yarına mı taşırlardı?" diye sordu. 

"Tarihte birbirlerine zıt konumları ve dünya görüşlerini temsil eden isimler canlansalardı ve aynı masa çevresinde toplansalardı, acaba tarih büyük uzlaşmalara sahne olur ve akışı değişir miydi?" sorusunu da yönelten Barlas, gerçek olaylar üzerinde kurulu romanlar yazan Irwing Wallace'nin 1970'li yıllardaki kitabında ünlü kişilere "Tarihte yaşamış ve bugün de yaşamakta olan kişilerden hangilerini aynı sofrada bir araya getiren bir yemek daveti verirdiniz" diye sorduğunu hatırlatan Barlas, yazısını şöyle sürdürdü:

"Böyle bir anket Türkiye'de yapılsaydı acaba yaşamış ve yaşayan hangi kişileri aynı masada yemek yemeye davet ederdiniz? Örneğin Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Tayyip Erdoğan aynı masada bir arada bulunsalardı, neler konuşurlardı? Ya da Bediüzzaman Said Nursî bugün Fethullah Gülen'le karşı karşıya gelseydi onu "Kendine gel" diyerek uyarır mıydı?" 

Mehmet Barlas'a NOT: Bediüzzaman Hazretlerinin talebeleri Fethullah Gülen'i defalarca uyarmıştır. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
16 Yorum