Said Nursi bir Kürttür, 30 milyon Türkü kurtarmıştır

Said Nursi bir Kürttür, 30 milyon Türkü kurtarmıştır

Kardeşi Abdülmecid'in Said Nursi'ye atılan iftiraya 1964 yılında verdiği cevap

RİSALEHABER

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin en küçük kardeşi Abdülmecid (Ünlükul) Ağabeyi vefat yıldönümünde rahmetle anıyoruz. 

1884 yılında Bitlis'in Nurs köyünde doğan Abdülmecid ağabey, 11 Haziran 1967’de Konya’da vefat etmişti.

Büyük bir ilme sahip olan Abdülmecid ağabey, Risale-i Nur'dan İşaratü’l-İ’caz ve Mesnevi-i Nuriye eserlerinin Arapça’dan Türkçeye tercümesini yapmıştı. Ki bu vazifeyi bizzat Bediüzzaman hazretleri vermişti.

Ağabeyiyle ilgili saldırılara zaman zaman cevap veren Abdülmecid Ünlükul, Kürtçülük iftirasına da kısa bir yazı ile karşılık vermişti.

Said-i Nursî bir Kürttür, otuz milyon Türkü muhalif cereyanlardan kurtarmıştır

Abdülkadir Badıllı ağabey, Mufassal Tarihçe-i Hayat kitabında bu olayı şöyle anlatır:

Bediüzzaman’ın küçük kardeşi merhûm Molla Abdülmecid Efendi, bazı münafık ve dönme gazetelerin “Kürdlük” meselesini bir silah olarak kullanıp iftira ve yalanlar yaygarasını kopardıkları 1960-1964 tarihlerinde kendi hâtıra defterine bazı hâtıralarını kaydettikten sonra, şunları yazmıştır:

“Tarihçe malûmdur ki: Kürdistan'ı Osmanlı Türk devletine ilhak etmeye muvaffak olan İdris-i Bitlisî’dir. Türk milletinden çok kimseleri dalâletten kurtaran da Said-i Bitlisi’dir. Said de tarihe geçecektir...

"Yüz otuzbeş parçadan ibaret olan Türkçe Nûr Külliyatını te’lif eden Said-i Nursî bir Kürttür. Bediüzzaman Kürtlüğüyle beraber, otuz milyon Türkü muhalif cereyanlardan kurtarmıştır.

"Türk milletinden pek çok insanları Nûr havzasına almaya muvaffak olan Said, evet  bir Kürttür. İlmen ve dinen Türk milletinin yüksekliğini dünyaya ilân eden Said bir Kürttür.”
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum