"Sağlıklı bir yaşam için spor yapmalıyız"

"Sağlıklı bir yaşam için spor yapmalıyız"

Spor yapmanın ve sağlıklı kalmanın önemine dikkat çeken Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sağlıklı bir yaşam için spor yapılması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’te, Şahinbey Belediyesi tarafından kentteki 25 amatör futbol takımına bin 350 forma, şort, krampon, tozluk, tekmelik ve 375 tane futbol topu malzeme desteğinde bulundu.

Akkent Spor Köyü içerisindeki ampute ve okçuluk sahasında düzenlenen törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Sağlıklı bir yaşam için spor yapmak şart. Günümüzün yarım saatini veya bir saatini spora ayıralım ki sağlıklı bir yaşam sürelim." dedi.

"Sağlıklı bir yaşam için spor yapmalıyız"

Belediye olarak gençlerin spor yapabilmeleri için spor alanları oluşturduklarını belirten Tahmazoğlu, "Spor gerçekten çok önemli, günlük hayatımızın parçası olması gereken önemli bir unsur. Sağlıklı bir yaşam, dinç ve genç kalmak için spor yapmak şart. Ama bunun için spor yapmak lazım. Sağlıklı bir yaşam için mutlaka spor yapmamız gerekiyor. Günümüzün yarım saatini ve bir saatini spora ayıralım ki sağlıklı bir yaşam sürelim. Sadece bir branşta değil her branşta herkesin yeteneğine göre mutlaka spor yapması gerekiyor." dedi.

"10 bin vatandaşımız spor salonlarımızdan faydalanıyor"

Gaziantep’te spor yatırımlarını artırdıklarını ve artırmaya da devam ettiklerini belirten Tahmazoğlu, "İçinde bulunduğumuz spor köyümüz 86 bin 500 metrekare alana sahip, içerisinde kapalı spor salonu, yüzme havuzu, atletizm sahası, ampute futbol sahamız, yürüyüş alanlarımız, okçuluk alanımız, bisiklet yollarımız, halı sahamız bulunuyor. Her yaştan insan her türlü sporu burada yapabiliyor. Gençlerimizin ücretsiz spor yapabilecekleri 192 tane halı sahamız var. Yeşilvadi parkımızın içerisinde 9,5 kilometre yürüyüş yolu ve bisiklet yolumuz var. Tüm parklarımıza yürüyüş alanları, spor alanları yapıyoruz. 23 tane fitness spor salonumuz var. 10 bin vatandaşımız bu spor salonlarımızdan faydalanıyor. Amacımız bunu daha fazla yaygınlaştırmak ve daha fazla spora yatırım yapmaktır." ifadelerini kullandı.

3 yıldan beri ortaokul ve lise öğrencilerine spor ayakkabısı hediye ettiklerini belirten Tahmazoğlu, bununla birlikte öğrencilere spor yapma imkânı sunmak için çeşitli spor malzemeleri dağıttıklarını ve her yıl 10 bin öğrenciye bisiklet vereceklerini belirtti.

Amaçlarının başarıyı ödüllendirmek olduğunu belirten Tahmazoğlu, ampute takımlarının da başarıdan başarıya koştuğunu ve bu yıl da yeni başarılara imza atacağını ifade etti.

"Sporu tabana yaymaya çalışıyoruz"

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel de insanları spor yapmaya teşvik etmek için çalıştıklarını belirtti.

Gaziantep’te sporun daha ileriye gitmesi ve tabana yayılması için çalıştıklarını belirten Güzel, "Spor için ne yapabiliriz,  insanları nasıl spor yapmaya yönlendirebiliriz?’ noktasında çalışıyoruz. İnsanlar genelde spor dalı seçerken futbolu tercih ediyorlar. Ancak biz de sporun tabana yaygınlaşması kapsamında gençlerimize spor malzemeleri dağıtıyoruz. Malzeme dağıtımlarına da devam edeceğiz. Ampute takımımıza çok önem veriyoruz. Ampute takımımız geçtiğimiz hafta Türkiye Kupasını aldı. Kupamızı başkanımıza sunacağız. Ampute takımımız lig şampiyonu oldu ardından Türkiye şampiyonluğunu kazandık. Şimdi de hedefimiz Avrupa’da şampiyon olmak." diye konuştu.

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdulkadir Gözegir de amatör sporlara verilen desteğin önemine dikkat çekerek, sporun tabana yayılması için çalışmalarından dolayı Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmalarından ardından takımlara malzemeleri dağıtıldı.

Törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke, Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Abdulkadir Gözegir, meclis üyeleri ve amatör spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

İLKHA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.