Sağlık Bakanlığı iki yılda bin adet dijital radyografi cihazı aldı

Sağlık Bakanlığı iki yılda bin adet dijital radyografi cihazı aldı

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hatipoğlu, "Sağlıkta yetişmiş insan gücü yanında, hızla yapılan hastanelerimizdeki modern tıbbi cihazlarla Türkiye bir sağlık üssü haline gelmiştir" dedi.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, son iki yıl içerisinde ileri teknolojiye sahip bin adet dijital radyografi cihazının, kamu hastanelerinde hizmete girdiğini bildirdi. Hatipoğlu, "Sağlıkta yetişmiş insan gücü yanında, hızla yapılan hastanelerimizdeki nitelikli yataklar ve temin edilen modern tıbbi cihazlarla Türkiye bir sağlık üssü haline gelmiştir" dedi.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açık ihale yöntemiyle alımı gerçekleşen dijital radyografi cihazlarının, aralarında Edirne, Hakkari, Hatay ve Trabzon'un da bulunduğu Türkiye'nin dört bir yanındaki hastanelere kurulumunun yapıldığını, kısa süre içinde de tüm illerde kurulumunun tamamlanacağını söyledi.

Birçok hastalığa teşhisinin radyoloji sistemi sayesinde konulabildiğini aktaran Hatipoğlu, "Tıbbın önemli bir bilim dalı haline gelen radyolojinin, hastalıkların teşhisine sağladığı önemli katkı yanında, tedavi edici özelliği de hızla gelişmektedir. Röntgende görüntüleme sistemi, radyolojide kullanılan en eski tanı yöntemidir. Dijital röntgende, radyografi ve floroskopi cihazları, gelişmiş bilgisayar teknolojilerinin entegrasyonu sonucu geliştirilmiştir. Bu yöntemde hastayı geçen X-ışınları röntgen filmi yerine sistem üzerinde görüntüye dönüşür" dedi.

Dijital sistemdeki görüntü kalitesinin en üst düzeyde olması nedeniyle, anında görüntüleme sonuçlarının alındığını dile getiren Hatipoğlu, maliyetin önemli oranda düştüğünü ve alınan radyasyon miktarının da eski sistemlere göre daha az olduğunu kaydetti.

Sağlık kurumlarının vazgeçilmez temel bir teşhis aracı olan röntgen cihazlarının sürekli bir gelişim gösterdiğini ifade eden Hatipoğlu, şunları söyledi:

"Dijital radyoloji sayesinde kasete film konulması ve filmin banyo edilmesi uygulaması ortadan kalkmış olup, röntgen görüntüsü doğrudan X-ışınları uygulamasını takiben birkaç saniyede radyolojik görüntü tetkiki isteyen hekimin bilgisayar ekranında görünmektedir. Sağlık Bakanlığı olarak dünyada en üst düzey tıbbi cihaz ne varsa, kendi vatandaşımız için temin edip kullanabilme gayreti içindeyiz. Hastanelerimizin önemli bir kısmının dijital sisteme geçmesiyle bu büyük radyoloji projesi de gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu kadar kısa sürede radyoloji sistemini yenileyen dünyada ikinci bir ülkeyi bulmak zordur. Sağlıkta yetişmiş insan gücü yanında hızla yapılan hastanelerimizdeki nitelikli yataklar ve temin edilen modern tıbbi cihazlarla Türkiye bir sağlık üssü haline gelmiştir. İnsanlarımızın yurtdışında tedavi olma istek döngüsü kırılmış, aynı zamanda ülke dışından da Türkiye’ye karşı büyük bir sağlık ilgisi oluşmuştur."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.