Sağlığınıza ‘tuz’ basmayın!

Sağlığınıza ‘tuz’ basmayın!

Dünyayı saran obezite için bir tetikleyici daha...

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre günlük tüketilen tuz miktarının yüzde 25 fazlası, obeziteyle birlikte hem diyabete hem de kardiyolojik hastalıklara davetiye çıkarıyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre günlük tuz tüketim miktarının yüzde 25 fazlası obezite ve beraberinde neden olduğu hastalıklara yol açıyor. Araştırmada çocuklar için de korkutucu sonuçlar ortaya çıktı. Tuzdan en fazla etkilenen ise hazır gıda tüketen çocuklar! İngiliz bilim adamları ihtiyaçtan fazla tuz tüketmenin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, "Aşırı tuz tüketimi, sık yeme isteğini tetikleyerek, obezite ve diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır" dedi. 

GÜNLÜK LİMİT ÜÇ GRAM 

Fazla tuz tüketimin yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, obezite ve böbrek hastalıklarına neden olduğunu hatırlatan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, hayat boyu sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

FAST-FOOD'DAN UZAK DURUN

Erk, ebeveynlere büyük görev düştüğünü belirterek, "Tuzun, erken yaşta yeme alışkanlıklarında yer edinmiş olması, hayatın ilerleyen dönemlerinde sağlık sorunlarını beraberinde getirecektir. Bu nedenle bebeklerin, tuzun tadından mümkün olduğunca uzak tutulması ve çocukların fast-food tarzı gıdalarla ödüllendirilmemesi' hayati önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

4-6 yaş fazla tüketiyor

Çocuklara servis edilen 10 menüden 8'nin, 1 gramın üzerinde tuz içerdiğini, bu miktarın, 4-6 yaş arasındaki çocukların bir defada alması gereken tuz miktarının üzerinde kaldığına dikkati çeken Erk, şu önerileri sıraladı: Bu yaş grubundaki çocukların tüketmesi gereken tuz miktarı, günde 3 gramı aşmamalı. 4 yaşına kadarki çocuklarda ise bu miktar daha az olmalıyken, sağlıklı bir yetişkinin günde en fazla alması gereken tuz miktarı ise 6 gramı, bir diğer ifadeyle kabaca bir çay kaşığını aşmamalı.

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.