Sadık Albayrak: Bunların durduğu yerle Said Nursi'nin durduğu yer bir mi?

Sadık Albayrak: Bunların durduğu yerle Said Nursi'nin durduğu yer bir mi?

Bunu yapanlar, Batılı normlara, İslam öncesi hurafe dünyasına yakınlık duyuyorlar

Risale Haber-Haber Merkezi

28 Şubat'ın önemli tanıklarından biri olan Gazeteci yazar Sadık Albayrak, FETÖ'cülerin tavrına Said Nursi'nin sözü ile dikkat çekti.

Haber 7'de 28 Şubat'tan bugüne Türkiye'de yaşanan olaylardan kesitler sunan Albayrak, "Türkiye'nin 28 Şubat benzer olayları yaşamasının arkasında karanlık bir plan var. Hatırlarsınız, "1000 yıl sürecek" diye bir söylemi vardı militarist kafanın... Çünkü 28 Şubat'ı bu millete yaşatmak isteyenlerin ana hedefleri, bu sürecin 1000 yıl sürmesiydi. Bu çok tehlikeli bir ifade... Bu topraklar 1000 yılda Müslüman oldu. Temel amaç Müslüman olmadan evvelki konuma getirmekti" dedi.

Said Nursi diyor ki, "Kur'an gibi bir mucize-i baki varken..."

15 Temmuz darbe girişimine de vurgu yapan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz gibi bir felaket yaşadık. Bu yönüyle 28 Şubat da bu evrelerden bir tanesidir. Tehlike nihayete ermiş diye bir şey yok. Su uyur, düşman uyumaz. Bilindiği üzere bunların bir felsefeleri var, bir ülkede siyasetle iştigal etmeyeceksiniz, siyasetle iştigal edenlere destek vereceksiniz. Ancak yüzde 70-80 olduğunuz zaman kendinizi belli edeceksiniz. 15 Temmuz'da da bunu uyguladılar. "Biz her kurumda yüzde 70-80 varız, artık harekete geçme vakti" dediler. Bunların, 'herkul' diye bir siteleri var. Herkül, zanaatkarların tanrıçasıdır. Mademki adı Herkül, emirleri kimden alıyor? Zeus'tan. Bunu yapanlar, Batılı normlara, İslam öncesi hurafe dünyasına yakınlık duyuyorlar. Oysa önder isimlerinden biri olarak gösterdikleri Bediüzzaman Said Nursi diyor ki, "Kur'an gibi bir mucize-i baki varken başka burhan aramak aklıma zaid görünür." Bunların durduğu yerle bu bir mi?

12 Eylül sonrasında biz mahkemeler ile uğraşırken o adam kaçıyordu. O devirde kitap basıyordu, Dahhak soyadıyla. Dahhak, 'Gülen' demek, komedyen demek. Hep söylerim, dünyada iki adam vardır, biri gülerek biri ağlayarak para toplar. Bu ağlayarak para topluyordu. Toplumlar için büyük afetler, felaketler oluyor ama yeniden canlanma için bu gerekli."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.