Rusya’da Hacca gidecek Müslüman aranıyor

Rusya’da Hacca gidecek Müslüman aranıyor

Hacc mevsiminin yaklaştığı şu günlerde, dünya Müslümanlarını hac heyecanı sarmışken, Rusya’daki Müslümanlar hac konusunda sorunlar yaşıyor.

Ömer Çiftçi’nin haberi
RİSALEHABER - 
Bu sene Rusya’dan Hacca gidecek Müslüman sayısında gözle görülür düşüş dikkat çekti. Rusya’dan yaşanan bu azalmanın iki sebebi var; aşırı sıcaklar ve paralarının ruble karşısında değer kaybetmesi ile ortaya çıkan pahalılık…

Medine’de seyahat ajentası sahibi olan Syed Muhammad Rusya’dan hacc vazifesini yerine getirmek için başvuru yapan Müslüman sayısının azalması ile ilgili, “Her sene Rusyadan gelen hacılara yer bulmakta zorlanırken, bu sene fazladan kampanyalar ile kontenjan doldurmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Durumun farkında olan Rus hacc komitesi ise ilk defa Dağıstan, Çeçenistan ve İnhuşya gibi federe bölgelerden başvuruları kabul etmeye başladı.

OnIslam.net’in haberine göre İslam toplumu, 145 milyonluk Rusya Federasyonun Ortodoks inancından sonra en çok mensubu bulunan toplumu. Bu sebeple hacc organizasyonu her sene giderek daha çok önem arz ediyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.