Rus Lider Putin Türk İlişkilerini Tamamen Zorlaştırdı

Rus Lider Putin Türk İlişkilerini Tamamen Zorlaştırdı

Türkiye Rusya krizi sonrasında yaşanan olayların iki ülkeyi bu noktaya sürüklediğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin, geleneksel olarak düzenlenen yılsonu toplantısında Türkiye ile köprüleri atarak artık ilişkilerin düzelmesinin ve eskisi gibi olmasını zor ve umut verici olmadığını belirtti. Türkiye Rusya krizi sonrasında yaşanan olayların iki ülkeyi bu noktaya sürüklediğini belirtti.

Katıldığı bir televizyon kanalında konuşması sırasında Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizine değinen Putin,  Türkiye şimdiye kadar Suriye hava sahasını sürekli olarak gerçekleştirdiğini belirterek bunu birde şimdi denemelerini istedi. Suriye’ye hava savunma sistemi yerleştirdiklerini belirten Putin, hava sahası ihlali durumunda gerekli karşılığı vereceklerini açıkladı. Ayrıca Putin, uçağı düşürüldükten sonra bölgeden geri çekilecek olan bir ülke değil. Türkiye’de bulunan mevcut yönetim ile anlaşmaya varmanın zor olduğunu belirten Putin, sözlerinin devamında ise ilişkilerin onarılması konusunda umut vaat edici gelişmeler görmediğini belirtti.

Türkiye Rusya krizi sonrasında Batı’dan gelebilecek olan yaptırımlara da değinen Putin, gelebilecek yaptırımların kendilerini korkutmadığını hatta bu yaptırımlar sayesinde dış borcun %13 oranında azaldığını belirtti. Hükümetin sosyal alandaki tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini belirten Putin, ihracat rakamlarının da arttığını belirtti.

Türkiye NATO’nun Arkasına Saklandı

Putin, Türkiye’nin uçaklarını düşürmesini dostça değil düşmanca bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti. Bir problem olduğu zaman insanlar normalde birbirileri ile iletişim kurarak bu problemi ortadan kaldırırlar. Ancak Türkiye uçağımızı düşürdükten sonra bunu yapmak yerinde NATO’nun arkasına saklandı dedi. Oysaki ilk olarak bizimle iletişime geçseler karşılıklı olarak sorunlarımızı konuşarak anlaşmaya varabilirdik diyerek sözlerine devam etti.

Türkiye Rusya krizi sonrasında bu krizi sonlandırmak için Türk yöneticiler her ne kadar görüşme talep etseler de Rus yönetimi tarafından bu görüşmeler reddedilmiş ve karşılıklı olarak ambargolar uygulanmaya başlamıştı. Özellikle Rusya kanadı Rusya’da bulunan Türk firmalarının birçoğunu kapatmış ve Türk mallarının ülkeye girişini yasaklamıştı.

Bu ambargoların ardından Türk yönetimi ise farklı ülkeler ile doğalgaz anlaşmaları imzalayarak olası doğalgaz ambargosuna karşı gerekli önlemlerini almıştı. Yaşanan bu gelişmelerin hangi boyuta ulaşacağı ise henüz tam olarak kestirilemiyor. Ancak önümüzdeki günlerde ne olacağını hep beraber göreceğiz.

 

Sondakik.co

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.