Risale-i Nurun basımının durdurulduğu haberleri yalanlandı

Risale-i Nurun basımının durdurulduğu haberleri yalanlandı

Risale-i Nurların basımın durdurulduğuna dair haber yalanlandı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

Risale-i Nurların basımın durdurulduğuna dair haber yalanlandı. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Risale-i Nurları halihazırda basan yayınevlerinin son 15 gün içinde yaptıkları bandrol başvurularının Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nce reddedildiğine dair iddiaların doğru olmadığı, söz konusu durumun çarpıtılarak medyaya aksettirildiği açıklandı.

Risale-i Nur'ların 26 Yayınevi tarafından basıldığı, ancak sadeleştirme gibi müellifinin rızası haricinde tahrif edilmesi üzerine kanuni varislerinin Kültür Bakanlığına şikayette bulunduğu bunun üzerine gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Son günlerde yapılan bandrol başvurularının geçici bir süre yerine getirilmediği, kısa zamanda tekrar bandrol verileceğine dikkat çekildi.

KORUMA İÇİN GİRİŞİM YAPILMIŞTI

Bir süre önce Nur talebeleri, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin eseri Risale-i Nur külliyatının korunması amacıyla bir dizi girişimde bulunmuştu.

Buna göre, Risale-i Nur'lar, Bediüzzaman Hazretlerinin hayattayken mansup mirasçı olarak atadığı, eserlerinin çeşitli yerlerde isimlerini belirttiği "naşirler, vekil ve varisler"in müellifin iznine uygun bir şekilde yayınlanmasının sağlanması için Kültür Bakanlığı nezdinde çalışmalar yürütülecek ve resmiyet kazanacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum