Risale-i Nur, Kuran'ı ortadan kaldırmaya karşı Said Nursi'nin direnişidir

Risale-i Nur, Kuran'ı ortadan kaldırmaya karşı Said Nursi'nin direnişidir

Araştırmacı-Yazar İsmail Şentürk, Urfa'da katıldığı bir konferansta "Üstat ayakta kaldıkça bu milleti dinsiz yapamayacaklardır" diye konuştu.

Şanlıurfa Zehra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ( ZEHRA-DER ) tarafından organize edilen, Araştırmacı-Yazar İsmail Şentürk'ün verdiği 'Neden Risale-i Nur' konulu konferans Urfa City Avm Konferans Salonu'nda yapıldı.

BESKİ: SAİD NURSİ'NİN REÇETELERİ SUNULSAYDI İNSANLIK KURTULACAKTI

Konferans Hafız Yusuf Kuşaklı'nın Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından kürsüye çıkan Zehra-Der Başkanı Abdullah Beski, Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmasında Zehra-Der hakkında bilgi vererek, '' Hâkim güçlerin bütün güçleriyle zayıfları ezmeye çalıştığı bu dünyaya, Müslüman halkların ve mazlum milletlerin, âdete zulmün her çeşidinin üzerlerinde denenip, tatbikat yapıldığı bir dünyada, bu asrın söz sahibi Bediüzzaman Said Nursi'nin eski ve yeni saygın söylediklerini Kürdistan'a, Türkiye'ye, Âlemi İslam'a ve bütün insanlığa getirmiş olduğu reçeteler tatbik edilip uygulansaydı, hem Kürdistan hem Âlemi İslam hem de bütün insanlık bu maddi ve manevi hastalıklardan kurtulacaktı'' dedi.

ŞENTÜRK: ÜSTADIN ÇEKMEDİĞİ ÇİLE KALMAMIŞTIR

İsmail Şentürk ''Neden Risale-i Nur'' başlığıyla verdiği konferansta, "Bediüzzaman hazretleri bir asır önce Kur'an rasathanesinde bir günü görüyor ve problemin çözümü olarak bize bir Medreset'ül Zehra üniversitesinin planını sunuyor. Ne yazık ki okul kitaplarında Arşimed Kanunu, Newton Kanunu diyen bir ateist felsefe var. Onlara göre dünya kendi kendine olmuş. Ateist kültür demek, Allah'ı yok saymış kültür demek. İşte bu aziz millet bu fırtınaya tutulunca, Bediüzzaman hazretleri hayatını ortaya koyuyor, kefeni giyiyor ve bu eserleri yazıyor. Çok sıkıntılar çekiyor ve bunun hepsini anlatmaya gerek yok. Arife tarif gerekmez. Nur külliyatını okursunuz. Kuran'ı ortadan kaldırmaya karşı üstadın direnişidir. Üstadın çekmediği çile ve cefa kalmamıştır. Bu cefayı görenler İngiliz Masonları, Amerikan Masonları, İsrail ve Türkiye'de ki Masonlardır. Onlara göre üstat ayakta kaldıkça bu milleti dinsiz yapamayacaklardır'' diye konuştu. Sunumun sonunda Şentürk, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Gazete İpekyol

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum