Risale-i Nur dersi yapan İhsan Şenocak'tan 'Kur'an Müslümanlığı' uyarısı

Risale-i Nur dersi yapan İhsan Şenocak'tan 'Kur'an Müslümanlığı' uyarısı

Adam Peygamber düşmanı, Sünneti Seniyye düşmanı. Kur'an bize yeter diyor ama Kur'an okumasını bilmiyor

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-İhsan Şenocak Hoca, Risale-i Nur taleberi ile Risale-i Nur dersi yaptı. Şenocak, buluşmayı sosyal medya hesabından, "Bir Risale-i Nur Medresesinde Bediüzzaman Hazretleri’nin Sözler Kitabından okuyup kardeşlerimizle Ehl-i Sünnet, Sahabe-i Kiram ulema-i İslam ve kardeşliğe dair hasbihal ettik" ifadeleriyle duyurdu.

Hidayet Mektebi'nin sohbet mekanında Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Sözler adlı kitabından Peygamber Efendimizin (asm) peygamberliğini anlatan 19. Söz'ü okuyan Şenocak, eserin başında geçen "Evet, şu Söz güzeldir. Fakat onu güzelleştiren, güzellerin güzeli olan evsâf-ı Muhammediyedir" sözünün önemine dikkat çekti.

Kur'an Müslümanlığı tehlikesi

Sahabelerin, alimlerin hayatından örnekler de veren Şenocak, Kur'an Müslümanlığı adı altında ortaya çıkan grupların tehlikelerini anlattı. 

Kur'an dahi okuyamayanların Kur'an Müslümanı olduğunu ileri sürmelerini eleştiren Şenocak, "Adam Peygamber düşmanı, Sünneti Seniyye düşmanı. Kur'an bize yeter diyor ama Kur'an okumasını bilmiyor. Gençler beni arayıp soruyor. Onlara diyorum ki, kardeşim bu bir tuzaktır. Bu konuda Allah'ın izniyle alacağın en önemli deva, bu alanda misli olmayan eser Bediüzzaman Hazretlerinin risalesidir. Eğer sen bunu okursan seni deizm belasından da kurtarır, ateizm belasından da kurtarır. Hem de Resulullah'a (asm) öyle bir muhabbetin olur ki "Evet, şu Söz güzeldir. Fakat onu güzelleştiren, güzellerin güzeli olan evsâf-ı Muhammediyedir" dersin. Büyük alimler, allameler Peygamber'in (asm) huzurunda diz çökerler" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum