Risale Haber yazarı Şahin Doğan 'tuhaf bir insan' dedi Mustafa Öztürk cevap verdi

Risale Haber yazarı Şahin Doğan 'tuhaf bir insan' dedi Mustafa Öztürk cevap verdi

Şahin Doğan, ülkeyi terk edeceğini söyleyen Öztürk'ü eleştirince cevap sosyal medyadan geldi

Risale Haber-Haber Merkezi

Bugünkü yazısında Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ü konu alan Risale Haber yazarı Şahin Doğan'a cevap yine Öztürk'ten geldi. 

Çok tuhaf bir insan Mustafa Öztürk

Öztürk'ün kendisine gelen eleştirilere karşılık yurt dışına gitme açıklamasını eleştiren Doğan, "Çok tuhaf bir insan Mustafa Öztürk. Kendisi sizi ve düşüncelerinizi kıyasıya eleştirir, hatta acımazsızca yerden yere vurur. Buna mukabil siz de kendinizi müdafaa için en hafif bir eleştiri yaptığınızda hemen küser ve “bu ülkede düşünce özgürlüğü yok" der." dedi.

Aralarında Said Nursi'nin de olduğu bir çok ismi eleştiren Öztürk'ün Kur'an hakkındaki görüşlerinin de tenkit edildiğine dikkat çeken Doğan'ın yazısındaki bölüm şöyle:

Ülkeyi terk etmek istiyorsanız yapabileceğimiz hiçbir şey yok

"Düşünceye düşünce ile karşılık verilir. Linç, tekfir, hakaret ile karşılık verilmesi acizliktir, talihsizliktir, rezilliktir. Ve sadece zavallıların şiarıdır. Vakti zamanında zât-ı âlilerinizi bazı düşüncelerinizden dolayı birkaç yazı ile eleştirdiğim için bana demediğinizi bırakmadınız. Size yapılmasını istemediğiniz çok şeyi bize yapmakta herhangi bir beis görmediğiniz. Ama biz hiçbir zaman meseleyi kişiselleştirmedik ve zatınıza karşı edep dışı tek kelime sarf etmedik.

"Sizden yeri gelince istifade ediyoruz ama düşüncelerinizin kahir ekseriyetine de katılmıyoruz. Bundan dolayı ülkeyi terk etmek istiyorsanız yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Kalmanızı isteriz. Sizin de özgürlüğünüz olsun, sizi eleştirenlerin de özgürlüğü amma. Birlikte geçinip gidelim bu cennet vatanda. Olmaz mı?"
(Yazının tamamı için tıklayınız)

Sen benim yeminli eleştirmenimsin

Doğan'ın yazısına sosyal medya hesabından cevap veren Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Şahin Doğan'a... Sevgili kardeşim, sen benim yeminli eleştirmenimsin. Bilirim, bana bir şekilde dokundurmadan edemezsin. Fakat her türlü insaflı eleştiri bir şekilde sineye çekilebilir ve aynı zamanda istifade edilebilir bir şeydir. Eleştirilmek her ne kadar insan nefsine zor gelse de tekfir söz konusu olmadıkça 'Eleştiri konusunda sıkıntı yok' demem gerekir" dedi.

Doğan'ın bazı fikirlerine yönelttiği eleştirileri cevaplayan Öztürk, "yazınızın sonundaki 'Sizin de özgürlüğünüz olsun, sizi eleştirenlerin de özgürlüğü amma. Birlikte geçinip gidelim bu cennet vatanda. Olmaz mı?' ifadesine tüm yüreğim ve samimiyetimle, 'Neden olmasın; keşke sizin temenniniz gerçek olsa ve hayat bulsa' diye mukabele ettiğimi belirtmek isterim" karşılığını verdi.

mustafaozturk_twitter.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum