Risale Haber 11 Yaşında

Risale Haber 11 Yaşında

10 yılı geride bıraktık. Bizleri 11. yıla ulaştıran Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun. Dualarıyla destekleyen takipçilerimizden Allah razı olsun.

İlk haberi 17 Eylül 2008 tarihinde girdiğimiz RisaleHaber.com 10 yılı geride bırakarak 11. yaşına girdi. Kendi alanında bir ilk olarak yayın hayatına başlayan Risale Haber, bu zaman zarfında bir çok ilke de imza attı. Haber, röportaj, karikatür, şiir ve yazılarıyla ilgi gördü, gündem oluşturdu. Risale-i Nur, Bediüzzaman Said Nursi, Nur cemaatleri ne zaman gündeme gelse ilk başvurulan yayın kuruluşlarından biri oldu.

"Akla Kapı açar" sloganıyla yayına başladıktan kısa bir süre sonra Yayın Yönetmenimiz Kemal Benek, Risale Haber'in ilkelerini 2008 yılında özetle şöyle sıralamıştı:

"Risale Haber, Risale-i Nur eksenli aktif ve güncel bir haber sitesidir. Bu kavram etrafında kamuoyunun tartıştığı her konu Risale Haber'in ilgi alanına girmektedir. Yine bu kavramın ruhuna uygun haberler de sitede yer bulmaktadır.

Risale Haber, şeffaf ve fikir hürriyetinin lafta değil icraatta olacağı, eserlerdeki güzelliklerin hayata yansıyacağı bir site olacaktır.  Karşılıklı tahammül içinde fikir teatilerinin yapılacağı, şahsi tasarruf yerine prensip ve kaidelerin geçerli olacağı bir site olacaktır.

En önemlisi, sitede bulunan yazılar, Risale-i Nur ve camiasının kanaati veya yorumu değildir. Şahsi yorumlardır. Ve her türlü eleştiriye, katkıya ve düzeltmeye açıktır.

Risale Haber'in okuyucuya bakışı başlıklı yazımızda da şunları yazmıştık:

"Öncelikle şunun altını kalın çizgilerle çizelim. Risale Haber'in en temel özelliği hakikatlere ayna olmaktır. Perde olmamaktır. Akla kapı açmaktır. İradeyi sınırlamamaktır. 

Risale Haber, okuyucularını güdülmesi veya yönlendirilmesi gereken bir topluluk olarak görmemektedir.

Okuyucuların en küçük bir şeyden kafasının karışacağı düşüncesine kesinlikle katılmamaktadır. Biz, okuyucuların, en az böyle düşünenler kadar tahkik ehli, bilinçli ve neyin ne olduğunu ayırt edebilecek olduğuna inanıyoruz. Çağın anlayışına en uygun, rehber niteliğindeki eserlerin olduğu bir ortamda insanlara nasıl düşüneceklerini dikte ettirmek en başta kendine daha sonra da okuyuculara güvenmemektir. 

Risale Haber, düşünceye, ifade hürriyetine sonuna kadar sahip çıkmakta, hakikatin şeffaf ve istibdattan uzak bir ortamda en hızlı bir şekilde kendini göstereceğine inanmaktadır."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
17 Yorum