Regaip Kandili nedir? Regaip ne demektir?

Regaip Kandili nedir? Regaip ne demektir?

2019 yılının ilk kandili olan Regaip Kandili bu akşamdan itibaren idrak edilmeye başlanacak. Bu mübarek gece pek çok Müslümanın istifa etmek istediği bir gecedir. Peki Regaip Kandili nedir? Regaip ne demek?

Mübarek üç ayların habercisi, yılın ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili 7 Mart 2019 Perşembe, yani bugün idrak edilecek. Regaip Kandili nedir? diye soran vatandaşlar bu mübarek gecenin nurundan istifade etmek istiyor. Regaip Kandili dinimizde pek ehemmiyet sahibidir.

REGAİP KANDİLİ NEDİR?

Regaip Kandili dinimizde dinimizin yedinci ayı olan Recep Ayı'nın ilk Cuma gecesidir. Recep Ayı ise üç ayların ilkidir. Bu nedenle Regaip Kandili'nin idrakından alınan sevaplar ve faziletler de çokçadır.

Bu geceyi ibadetle değerlendirmek sevapları katlayacaktır. Fakat bu gece kılınacak namazların veya yapılacak duaların sünnet olduğuna dair bir emare yoktur. 

Fakat Regaip Kandili orucu Peygamber Efendimiz tarafından şöyle övülmüştür;

“Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Recebin ilk (Cuma) gecesi, Şabanın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.” (Beyhaki, Sünen, Şuabül-İman, 3/342) 

Dinimizde Regaip Kandili boyunca yüce yaratıcımız Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır.

REGAİP NE DEMEKTİR?

Regaip kelimesi Arapça bir kelimedir. Anlamları ise; herhangi bir şeyi arzulamak, ona karşı meyletmek ve elde etmek için çaba göstermektir. Regaip kelimesi 'Reğa-be' kelimesinden gelmektedir.

Regaip kelimesi doğrudan Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Fakat bir kaç yerde Reğa-be sözcüğü geçmektedir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.