Ravza Kavakçı Kan: 'Uluslararası alanda dik duruşlu bir ülke haline geldik'

Ravza Kavakçı Kan: 'Uluslararası alanda dik duruşlu bir ülke haline geldik'

AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Türkiye’nin AK Parti iktidarları döneminde güçlü bir ülke haline geldiğini belirterek, “Ülkemiz uluslararası alanda bir dik duruşu olan ülke haline geldi” dedi.

AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Ravza Kavakçı Kan, Üsküdar’daki Burhaniye Gençlik Merkezi’nde Marmara Üniversitesi öğrencileri ile buluştu. Öğrencilerle sohbet eden Kavakçı Kan, Türkiye’nin birçok alanda önemli mesafeler kat ettiğini hatırlatarak, “Ben hayatım süresince bir milletvekilinin başörtülü olacağını ya da Kürt meselesinin bu noktaya gelip bir çözüm sürecinin yaşanacağını, Kürt kardeşimin kimliğini rahat ifade edebileceğini, yine Alevi vatandaşlarımız için, farklı kesimler için, hele hele başörtülü bir bakan olacağını göreceğimi tahmin etmiyordum. Ümit vardı ama bu öyle büyük bir mucize ki, ben zaman zaman ‘gerçekten bu anı yaşıyor muyuz’, hani hemen bir iki dakika mola verip şükür namazı kılmak lazım” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin çok güçlü bir ülke haline geline geldiğini vurgulayan Kavakçı Kan, “Ülkemiz bu noktaya geldi. Ülkemiz uluslararası alanda bir dik duruşu olan ülke haline geldi. Sayılan bir ülke, belki çok sevilen değil ama kesinlikle sayılan bir ülke haline geldi. Pasaportumuzun daha önce pek bir kıymeti yoktu, şimdi bir ağırlığı olur hale geldi. Ondan dolayı bizden beklenti çok. Dünyanın beklentisi çok” diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinin önemli olduğunu ifade eden Kavakçı Kan, “Ben şimdiye kadar açık açık kimseden oy istemedim. Bu konuda fakir ama gururluyum. Türk filmleri tabiri ile. Ama şu anda memleketimiz için, bölge için, Ortadoğu’daki kardeşlerimiz için, İslam dünyası için, adını bilmediğimiz ülkelerdeki mazlumlar için bu seçim çok önemli. Onun için hepinizden destek bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.