Ramazan'a hazırlanmanın 5 yolu

Ramazan'a hazırlanmanın 5 yolu

İslam Alemi'nin baş tacı, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı için artık sayılı günler kaldı. Peki Ramazan'a nasıl hazırlanmalıyız? Ramazan Orucuna hazırlık önerileri sizlerle.

Ramazan'a Nasıl hazırlanılmalı? sorusu tüm Müslüman Alemi'nde olduğu gibi ülkemizde de sıkça soruluyor. 11 Ayın Sultanı Ramazan'a sayılı günler kaldı. İslam Alemi sabırsızlıkla ilk oruç tutacağı günü bekliyor. Ramazan Ayı elbette sadece oruç değil, dua ve ibadet ayıdır.

Ramazan Orucu yetişkin tüm Müslümanlara farz olarak kılınmıştır. Son yıllarda yaz aylarına denk gelen Ramazan orucu, bu yıl biraz daha bahara kaysa da, yine sıcak bir döneme denk gelecek.

Peki Ramazan'a nasıl hazırlanmalıyız? Ramazan'a hazırlanmanın 5 yolunu Khaleej Times gazetesi sizler için derlemiş;

1. Ramazan öncesi Nafile Oruçlar tutmak

2017 Üç Aylar içindeyiz. Üç Aylar içinde nafile oruç tutmanız hem ibadetten alacağınız sevap açısından, hem de 30 gün sürecek Ramazan orucunu kolay geçirebilmek için yararlıdır. Önümüzdeki Berat Kandili'nde oruçlu olmak buna örnek olarak gösterilebilir.

2. Yeme-İçmeyi azaltın

Özellikle çok yemek biri iseniz, Ramazan Ayı'nda birden bire aç kalmak sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle Ramazan'a az kalan şu günlerde yeme-içmenize dikkat etmeye başlamanızı öneriyoruz.

3.Doktora gidin

Bazı sağlık sorunları oruç tutmanız önünde engel olabilir ve siz bunun farkında olmayabilirsiniz. İslamiyet kolaylık dinidir. Eğer doktorunuz sağlığınızda ciddi bir risk görürse oruç tutmanızı tavsiye etmeyebilir.

Tersine oruç ibadetinin iyi geldiği belli hastalıklar da mevcuttur.

Bu nedenle Ramazan öncesi bir doktora başvurun.

4. Uykunuzu düzenleyin

Ramazan öncesinde uyku düzeninizi iftar ve sahur saatlerine göre ayarlayın. Orucu uykuya tutturmak ibadetten alacağınız şevki kıracaktır. Bu nedenle gün içinde fazla uyumamanız, bunun yerine iftar-sahur saatlerini göz önünde bulundurarak bir uyku takvimini çıkarmanız önerilir.

5.Sigarayı bırakın

Elbette oruç ibadeti dışında da bırakın. Lakin Ramazan Ayı'nda oruç günleri sigara içememek pek çok tiryakiyi asabi, yorgun ve mutsuz biri yapıyor. Ramazan öncesi sigarayı bırakmak önerimizdir.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.